NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Este pentru prima dată în istoria magistraturii ieșene! Doi cunoscuți procurori ieșeni candidează pentru cea mai înaltă funcție în Parchet!

Pe lista publicată ieri apar doi procurori ieșeni, ambii cu șanse reale de a obține rezultatul cel mai bun. Este vorba despre Daniel Horodniceanu, cel mai notoriu nume din procuratura ieșeană, și Florin Cășuneanu, cel care a fost două mandate procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Prima șansă pentru funcția de procuror general pare să o aibă Horațiu Radu, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și actualul adjunct al Parchetului General

Doi procurori din Iași au intrat în cursa pentru șefia Parchetului General. Daniel Horodniceanu și Florin Daniel Cășuneanu sunt cei doi procurori ieșeni care vor să ajungă în fruntea Parchetului General. Daniel Horodniceanu a intrat însă și în cursa pentru șefia DIICOT, post pe care l-a mai ocupat în trecut. În perioada în care a condus această structură a avut rezultate foarte bune. Niciodată în istoria Iașului nu au existat doi candidați pentru această funcție. Ieri, procurorul Cășuneanu a precizat că intră în cursă alături de oameni pe care îi cunoaște.ADVERTISING

„Nu pot să vă dau o reacție acum. Este la cald. Abia am văzut și eu lista. Chiar nu știu ce să vă spun momentan. Îmi propun să fac multe. Un management de continuitate și schimbare. Continuitate, ceea ce este bun să rămână, ceea ce nu este bun să fie schimbat, în limita atribuțiilor prevăzute de lege. De asemenea, îmi propun să am un stil de management activ, participativ, dar bineînțeles cu respectarea funcției de procuror general. Am avut niște contracandidați cu adevărat redutabili”, a precizat Florin Daniel Cășuneanu.

Daniel Horodniceanu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. Un alt candidat de pe această listă, Răzvan Horațiu Radu, are puternice legături cu Iașul – a absolvit facultatea la Universitatea „Al. I. Cuza” și în prezent este lector universitar. De aproximativ jumătate de an este deja adjunct al Parchetului General și cunoaște destul de bine cum funcționează lucrurile în cadrul acestei structuri.

Cătălin Predoiu, ministrul justiției, a anunțat ieri că 8 candidați s-au înscris pentru funcția de procuror general, cinci pentru cea de procuror-șef al DNA și cinci pentru sefia DIICOT. Marți vor fi anunțate numele procurorilor, însă lista poate fi completată, dacă unii au trimis dosarele prin poștă. Astfel, pentru Parchetul General și-au depus candidatura Laura Oprean, Florin Daniel Cășuneanu, Gabriela Scutea, Ionel Corbu, Pompiliu Marian, Drilea Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache și Răzvan Horațiu Radu. Pentru șefia DNA se luptă Mariana Alexandru, Crin Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuț Botnaru și Nistor Călin. Pentru DIICOT, cei cinci candidași sunt: Teodor Niță, Ioana Bogdana Albani, Elena Giorgiana Hosu, Viorel Badea și Daniel Horodniceanu. Interviurile vor avea loc începând cu 14 ianuarie, iar fiecare candidat va avea 30 de minute la dispoziție pentru susținerea proiectului și o oră pentru a răspunde întrebărilor.

Tot în cursul zilei de ieri s-a aflat și că actualul procuror general, Bogdan Licu, nu mai dorește să mai candideze, anunțând că îl recomandă pe Horațiu Radu. Acesta din urmă a fost agent al României la CEDO și la Curtea de Justiție a UE, fiind demis pentru că n-ar fi cântat așa cum a vrut guvernul PSD condus de Liviu Dragnea.

Sursa BZI.ro

Advertisements

Related posts

Vin ploile și la Iași. Două coduri galbene de instabilitate atmosferică până joi seara

Redacția

Fetița desfigurată de porcul din curte își trăiește visul cu ochii! La un an de la incident, un grup de tineri i-au construit o casă ca-n povești! Iată chipul fericirii

Redacția

Târgu Frumos: Oborul și bazarul vor fi închise!

Redacția
Încarcă...