NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

GALERIE FOTO Un mozaic din perioada romană ce reprezintă o bătălie epică din Războiul Troian, descoperită pe câmpul unui fermier din Marea Britanie

Un mozaic din perioada romană, reprezentând una dintre cele mai faimoase bătălii din Războiul Troian, a fost descoperit pe câmpul unui fermier din Marea Britanie, informează DPA joi, citată de Agerpres.

Artefactul a fost găsit în timpul excavaţiilor la un complex, alcătuit dintr-o vilă şi mai multe dependinţe, datând din secolul al III-lea sau al IV-lea d. Hr., a precizat Historic England, o organizaţie care se ocupă cu conservarea monumentelor şi artefactelor istorice.

Mozaicul înfăţişează o scenă din „Iliada” lui Homer – lupta epică dintre eroul grec Ahile şi cel troian Hector, încheiată cu moartea celui din urmă.

Potrivit experţilor, mozaicul, unul dintre puţinele de acest fel din Europa, a făcut parte din pardoseala unei zone de divertisment sau de luat masa a vilei. Complexul, susţin aceştia, ar fi putut aparţine unei persoane bogate din perioada romană târzie.

  

Situl, aflat în comitatul Rutland (centru), a fost descoperit în timpul lockdown-ului de anul trecut de către Jim Irvine, al cărui tată, Brian Naylor, deţine terenul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Irvine a anunţat apoi autorităţile, iar arheologi ai Universităţii din Leicester au demarat săpăturile în zonă.

„Descoperirea unor obiecte de ceramică neobişnuite pe câmp mi-a stârnit interesul şi m-a determinat să fac cercetări suplimentare”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Valeriu Gheorghiță: E foarte probabil ca din septembrie să administrăm doza a treia pentru personalul medical, pentru persoanele cu boli cronice și cele peste 65 de ani

Redacția

Aglomerare infernală de gunoaie pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni. Luciul de apă a devenit o mare de PET-uri (Foto)

Redacția

Scandal la protest. Poliția a fost amendată de Jandarmerie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site