RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fermierii ieşeni nu se îngrămădesc să ceară bani pentru procesarea produselor pomicole

Veste bună pentru fermierii ieşeni. Sesiunea de primire a proiectelor pentru procesarea produselor agricole și pomicole,  submăsurile 4.2 şi 4.2a,  finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2020 se prelungeşte până la 31 octombrie.

 

  

 „Împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR am decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare cu o lună, alocarea aferentă acestor submăsuri nefiind consumată până la acest moment. Trebuie să subliniez că, în această ultimă etapă din luna octombrie, punctajul este unul uşor de atins şi astfel, există o şansă în plus pentru solicitanţi să obţină finanţare pentru a dezvolta o investiţie în domeniul procesării produselor agricole şi pomicole. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada de depunere 1 – 31 octombrie 2017 este de 15 puncte pentru sM 4.2 şi de 10 puncte pentru sM 4.2a” a declarat Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR. Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii 4.2 este de 100 de milioane de euro. Până în prezent, la nivel de ţară, au fost depuse 46 de cereri de finanţare în valoare totală nerambursabilă de peste 41 de milioane de euro.

Alocarea financiară pentru submăsura 4.2a este de 12 milioane de euro pentru sesiunea din acest an, din care au fost solicitate până acum 1,6 milioane de euro. Sprijinul nerambursabil acordat pentru procesarea produselor agricole şi pomicole este de până la 50% nerambursabil, iar valoarea finanţării este de maximum 2,5 milioane pe proiect pentru submăsura 4.2 şi de maximum 1,5 milioane pe proiect în cazul submăsurii 4.2a. 

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Ești manager de proiect, agent vânzări, confecționer? Există oferte de muncă pentru tine

Teona Gherasim

Indicele ROBOR a ajuns luni la 6,05%, iar ratele la bănci cresc. Explicația experților în economie

Redacția

Ministerele Muncii şi al Educaţiei susţin creșterea salariilor profesorilor cu 16%. Când ar urma să intre în vigoare majorările

Redacția
Încarcă...