NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franţa ia măsuri pentru a-şi proteja librăriile de concurenţa venită din partea Amazon

Librăria independentă deţinută de Sophie Fornairon în centrul Parisului a reuşit să supravieţuiască ofensivei Amazon graţie unei legi franceze care împiedică oferirea de reduceri de preţuri la livrarea de noi cărţi, dar cu toate acestea ea spune că abilitatea gigantului american de a oferi tarife mai mici la livrări reprezintă o problemă pentru micii librari, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Acum, Sophie Fornairon speră că o nouă lege avută în vedere de autorităţile de la Paris, care va stabili un preţ minim la livrarea de cărţi, va echilibra şansele în lupta dintre librăriile de vecinătate şi gigantul comerţului electronic Amazon.

„Este doar o revenire la un mediu concurenţial egal. Nu suntem în pericol de a închide librăria în curând, dar lupta cu Amazon este una constantă”, spune Sophie Fornairon, proprietara librăriei Canal Bookstore din centrul Parisului.

În replică, Amazon spune că noua lege, adoptată de Parlamentul francez, dar care nu a intrat în vigoare, îi va penaliza pe cei din zonele rurale care nu pot vizita cu uşurinţă o librărie şi se bazează pe livrări. „Impunerea unui cost minim pentru livrarea de cărţi va afecta puterea de cumpărare a consumatorilor”, susţine Amazon.

  

În ţara lui Victor Hugo şi Simone de Beauvoir,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ţigări în valoare de peste 93.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

Redacția

Studiu: Crește numărul vărsăturilor incontrolabile din cauza consumului de canabis  / Cazurile de vărsături a crescut cu 29% în Colorado, după legalizarea marijuanei

Redacția

DRDP şi-a retras utilajele de la Podu Iloaiei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site