RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fostul primar acuzat că nu a semnat un document, care ar fi adus beneficii mediului de afaceri local!

Proiectul liberalilor, din legislatura trecută, care viza crearea de locuri de muncă în Paşcani, prin implementarea unei scheme de minimis, a fost împiedicat de lipsa semnăturii fostului primar, Dumitru Pantazi. Aceasta este concluzia unuia dintre inițiatori, Claudiu Bodoașcă, actual administrator public.

Întrebați, în conferința de presă de astăzi, dacă proiectul privind schema de minimis mai este de actualitate, șefii Primăriei au dat explicații. Administratorul public, Claudiu Bodoașcă, a atras atenția că această schemă de minimis se putea implementa doar în perioada 2014 -2020, deoarece Uniunea Europeană își dăduse acordul, doar pentru acel exercițiu financiar.

Bodoașcă a mai arătat că proiectul fusese lucrat cu sprijinul unui reprezentant al Consiliului Concurenței Iași și că implementarea sa a fost blocată de fostul primar Dumitru Pantazi care nu a semnat un document prin care să solicite acordul acestui organism.

 „Nu mai e de actualitate, pentru că era  pe exercițiul 2014 – 2020. S-a terminat acea perioadă în care cei de la Uniunea Europeană dădeau voie să facem astfel de scheme de minimis. De ce nu s-a făcut? Acum putem vorbi fără patima alegerilor. A fost nevoie de o singură semnătură de la fostul primar Dumitru Pantazi. Uitați-vă în ochii mei că vă spun cinstit: atât mai trebuia o singură semnătură. I-am făcut inclusiv hârtia. Trebuia să o trimită la Oficiul Concurenței și să o semneze, unde scria primar Dumtru Pantazi. Doamna de la Oficiul Concurenței mi-a explicat că cel care trebuie să trmită solicitatea pentru un acord de principiu trebuie să fie ordonatorul principal de credite. Proiectul a fost lucrat în paralel cu doamna de la Consiliul Concurenței de la Iași care m-a sfătuit. Mi-a zis că la Cluj sunt 40 de scheme de minimis implementate, dar la Iași nu este niciuna și că s-ar bucura dacă am reuși noi la Pașcani. Avizul de la Consiliul Concurenței trebuia pus la proiectul de hotărâre și era totul gata. Trebuia doar ca primarul să trimită oficial adresa, iar ei dădeau un răspuns oficial că sunt de acord, și noi îl implementam”,  a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

  

Proiectul inițiat de liberali a ajuns în atenția opiniei publice în luna noiembrie a anului 2016, atuni când acesta a fost depus la registratura Consiliului Local. Acesta nu a fost pus niciodată în discuția plenului legislativului local, deoarece documentația nu era completă, de la el lipsind acordul de la Consiliul Concurenței, acord ce putea fi solicitat doar de ordonatorul principal de credite, la acea dată primarul Dumitru Pantazi.

Related posts

Încă un tânăr în legislativul local

Marius Parteni

Pintilie îl acuză pe Pantazi că a încălcat legea în cazul rețelei de gaz de la Gâștești

Răzvan Grecu

Viceprimarul nu acceptă să fie purtător de cuvânt. Primarul a plecat, declarativ, în concediu de odihnă!

Răzvan Grecu
Încarcă...