RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un nou pas pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, la Pașcani. Iată când va fi ridicat gunoiul!

Modificări importante pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, la nivelul municipiului Pașcani. Primăria împreună cu reprezentanții operatorului de salubrizare, Girexim Universal SA, au stabilit un alt program de ridicare a deșeurilor. Măsura se aplică începând cu data de 25 ianuarie 2021.

Primarul Municipiului a anunțat în conferința de presă săptămânală, că plasticul, cartonul, hârtia și metalul se vor ridica în zile diferite. Colectarea deșeurilor mixte se va face de luni până sâmbătă, în intervalul 07.00 – 15.30.

Cât privește plasticul, cartonul, hârtia și metalul se va face astfel:

S.C. Girexim Universal S.A. (operatorul de salubritate) în colaborare cu Primăria Municipiului Pașcani, vă aduc la cunoștință următoarele:

  

Marți: Colectare selectivă din poartă în poartă (D2D) în următoarele suburbii: Boșteni, Sodomeni, Blăgești și cartierul Vatra.

Miercuri: Colectare selective din poartă în poartă (D2D) în următoarele suburbii: Lunca, Gâștești și cartier Aerodrom.

– Joi: Colectare selective din poartă în poartă (D2D) în cartierele de case din: Oraș Deal și Vale.

Deșeurile de sticlă vor trebui depozitate în containerele verzi, de pe platformele amenajate de Primăria Pașcani. Ambalajele de sticlă nu trebuie să fie amestecate în deșeurile menajere și nici în deșeurile colectate selectiv  (hârtie, carton, plastic și metal).

Primarul Pintilie spune că pentru o tonă de gunoi menajer ridicat de angajatii operatorului de salubritate, din bugetul public se plătesc peste 600 de lei. Dacă plasticul, cartonul, hârtia și metalul sunt colectate selectiv, prețul este 120 lei pe tonă.

Related posts

Schema de minimis propusă de liberali – un proiect blocat din cauza secretarului Primăriei

Răzvan Grecu

Marcel Vela: Din 15 mai vor fi permise drumețiile la munte, mersul la pescuit. Puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism

Redacția

Iluminatul festiv a fost pus în funcțiune la Târgu Frumos

Marius Parteni
Încarcă...