NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasele de liceu nu vor putea avea mai mult de 26 de elevi. Cîmpeanu: „E greu să vină un moment mai propice”

Numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și de la 28 la 26 de elevi pentru filiera teoretică, a decis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Măsura este inclusă într-un ordin de ministru privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular. Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial.

Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la Digi24 că decizia se va aplica la formarea claselor a IX, la începutul anului școlar viitor. Astfel, vor fi înființate 1.000 de clase de liceu în plus.

  

„Avem nevoie de profesori calificați mai mulți”, a spus el.

Ministrul a mai spus că decizia se va aplica din următorul an școlar pentru că atunci vor intra mai puțini elevi la liceu, deoarece este generația împărțită între clasa pregătitoare și clasa I.

„Dacă ratăm acest moment, e greu să vină un moment mai propice”, a spus Cîmpeanu.

digi24

Advertisements

Related posts

Medalie de Aur pentru un elev din Pașcani la Olimpiada Națională de Matematică

Răzvan Grecu

Povești românești cu veterani de război, la Colegiul Tehnic CF Unirea. Mesaje scrise pe tricolor dedicate României Centenare

Oana Cordoneanu

Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute

Redacția
Încarcă...