NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fonduri de până la 200.000 de euro pentru afacerile de la sate

Ieşenii care doresc să obţină fonduri europene pentru derularea unor investiţii neagricole în mediul rural îşi pot depune proiectele online începând chiar de mâine, 28 iulie.  

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale deschide o nouă sesiune anual de depunere a proiectelor pentru submăsurile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2020 destinate investiţiilor neagricole. Proiectele pot fi depuse până pe data de 30 noiembrie şi  vizează submăsurile 6.2 – „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” (textile, încălţăminte, servicii informatice, design specializat etc) şi 6.4 – „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” (activităţi de artizanat şi tradiţionale – olărit, brodat, marochinărie; prelucrarea lemnului, a hârtiei, lânii, fierului etc).

În acest an, la nivel naţional, sunt disponibili 158 milioane de euro, din care 73 milioane de euro pentru sM 6.2 cu finanţare 100% nerambursabilă (proiecte de 50.000 – 70.000 euro) şi 85 milioane lei pentru sM 6.4 cu finanţare nerambursabilă de până la 90% (proiecte de până la 200.000 euro). Sesiunea de depunere online, de pe pagina www.afir.info, se va deschide pe 28 iulie la ora 9 şi se va încheia în ultima zi a lunii noimebrie, la ora 16.00. Pentru a-şi realiza proiectele, ieşenii pot consulta Ghidul Solicitantului, ce se găseşte la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.  

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un român muncește două zile pentru un plin de benzină

Redacția

De mâine, ieşenii au legătură aeriană cu Oradea

Redacția

Atenţie, se întâmplă de astăzi în toate magazinele. Primeşti GARANŢIA că nu vei fi ţepuit!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site