RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fonduri de până la 200.000 de euro pentru afacerile de la sate

Ieşenii care doresc să obţină fonduri europene pentru derularea unor investiţii neagricole în mediul rural îşi pot depune proiectele online începând chiar de mâine, 28 iulie.  

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale deschide o nouă sesiune anual de depunere a proiectelor pentru submăsurile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2020 destinate investiţiilor neagricole. Proiectele pot fi depuse până pe data de 30 noiembrie şi  vizează submăsurile 6.2 – „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” (textile, încălţăminte, servicii informatice, design specializat etc) şi 6.4 – „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” (activităţi de artizanat şi tradiţionale – olărit, brodat, marochinărie; prelucrarea lemnului, a hârtiei, lânii, fierului etc).

Advertisements

În acest an, la nivel naţional, sunt disponibili 158 milioane de euro, din care 73 milioane de euro pentru sM 6.2 cu finanţare 100% nerambursabilă (proiecte de 50.000 – 70.000 euro) şi 85 milioane lei pentru sM 6.4 cu finanţare nerambursabilă de până la 90% (proiecte de până la 200.000 euro). Sesiunea de depunere online, de pe pagina www.afir.info, se va deschide pe 28 iulie la ora 9 şi se va încheia în ultima zi a lunii noimebrie, la ora 16.00. Pentru a-şi realiza proiectele, ieşenii pot consulta Ghidul Solicitantului, ce se găseşte la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.  

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

De sambata, voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala. ONG-urile vor avea noi obligatii

Redacția

Taxa de poluare platita intre 2007 si 2013 va fi returnata integral de stat. Ce trebuie sa faci ca sa iti iei banii inapoi

Redacția

Remar Pascani modernizeaza 14 garnituri de tren pentru caile ferate din Republica Moldova

Marius Parteni
Încarcă...