RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Fondul clasei, desfiinţat de un proiect de lege. Cadrele didactice care cer bani de la părinţi riscă amenzi de până la 2.000 de lei

Angajaţii din şcoli care le mai cer părinţilor bani pentru fondul clasei riscă amenzi între o mie şi două mii de lei. Este prevederea unui proiect de lege care a trecut, ieri, tacit de Senat.

Potrivit actului normativ, părinţii pot acorda în continuare bani şcolilor, însă numai din iniţiativă personală şi cu titlu de donaţie. Banii trebuie folosiţi neapărat în beneficiul elevilor. Profesorii mai pot solicita bani doar pentru activităţi extracuriculare, precum exursiile şcolare sau balurile de absolvire.

Legea trebuie să treacă de Camera Deputaţilor

Legea mai trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, până să ajungă la promulgare, la preşedintele Iohannis. Proiectul a fost înaintat de parlamentarii de la USR şi AUR.

observator

  

Related posts

Reacția lui Sorin Cîmpeanu la proiectul de buget pentru 2021: Elevii au trei motive de satisfacție

Redacția

Centrul educațional recreativ „Academia celor mici” a fost deschis în mod oficial. Moș Crăciun a venit cu daruri la copiii înscriși

Oana Cordoneanu

Gala Excelenței în Educație! Elevii olimpici din județul Iași şi profesorii acestora au fost premiaţi astăzi pe scena Teatrului Național (video)

Redacția
Încarcă...