NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Focar coronavirus la una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din ţară

Un focar de coronavirus a fost depistat la o fabrică de îngheţată din Alba, unde 27 de angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Ei spun că principala cauză a izbucnirii focarului este că angajaţii nu au purtat echipament de protecţie, deşi au primit.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat că aceste cazuri au fost descoperite la un operator economic din judeţ, fără a preciza despre ce companie este vorba. Potrivit unor surse citate de ziarulunirea.ro, este vorba despre fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux din Sebeş.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, la Digi 24, că 27 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus, fiind contacţi ai unui alt caz. El a precizat că până acum au fost testaţi 64 de angajaţi, iar alţi 200 urmează să facă duminică testele pentru coronavirus.

„Sunt angajati ai unui operator economic şi provin din mai mute localităţi (…) Principala cauză este nepurtarea echipamentului de protecţie, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie”, a spus directorul DSP Alba.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a făcut două anchete – una epidemiologică şi una a inspectorilor sanitari, asa cum prevede legislaţia. Conform sursei citate, angajaţii cu COVID au fost transportaţi la spitale, iar activitatea companiei a fost suspendată până la finalizarea anchetelor şi a acţiunilotr de igienizare generală şi dezinfecţie în unitate.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Pășcănean arestat preventiv pentru amenințări aduse personalului medical din cadrul Spitalului Municipal Pașcani!

Redacția

Bebeluş în vârstă de doar nouă luni s-a stins din viaţă, sufocat cu lapte

Redacția

Mesaj furios al unei DOCTORITE: „Cand lasati 5 lei coafezei la tuns nu e spaga?”. Dramele tinerilor rezidenti

Redacția
Încarcă...