NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Florin Constantinescu: România, blocată din cauza lipsei bugetului

În această săptămână, senatorul PSD Florin Constantinescu,  preşedintele organizaţiei PSD Paşcani, a susţinut o declaraţie politică în şedinţa plenului Senatului României, cu privire la Bugetul pe anul 2013.

 

Senatorul social-democrat a afirmat că, parlamentarii USL au votat un buget responsabil, echilibrat, care va duce la dezvoltarea României, la crearea de noi locuri de muncă şi la depăşirea situaţiei de criză.

Au existat însă voci care au spus că, Bugetul nu este unul perfect. În replică, senatorul PSD, a afirmat că: ,,Într-adevăr, avem multe de corectat pe parcurs. Eu însumi voi încerca să corectez. Mă refer la investiţii, proiecte locale, din judeţul Iaşi, care nu au fost prinse în acest buget. Este datoria noastră, a tuturor parlamentarilor să încercăm să corectăm acolo unde există decalaje şi unde investiţiile trebuie să primeze”.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, senatorul PSD Florin Constantinescu a susţinut faptul că, Bugetul pe anul 2013 are obiective clare, ţinte care trebuie atinse în toate domeniile vieţii social-economice din România. S-au stabilit încă de la început sume clare pentru domenii importante: pentru sănătate: 6,2 miliarde de euro; transporturi: 4,9 miliarde de euro; educatie şi cercetare: 4,4 miliarde de euro; agricultură: 3,8 miliarde de euro; administraţie publică: 2 miliarde de euro; apărare: 1 miliard de euro; mediu: 1 miliard de euro.

Senatorul Florin Constantinescu a amintit şi faptul că, preşedintele Traian Băsescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care România le primeşte, din bugetul UE, în 2014-2020 pe programe, menţionând că, în total, este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.,,S-a simţit o anumită mulţumire a preşedintelui Traian Băsescu privind suma pe care România o va primi din bugetul UE. Nu înţeleg această mulţumire! Dacă ar fi să privim critic, suma este mică faţă de nevoile României! Remarc o anumită nepăsare faţă de ceea ce se întâmplă cu bugetul alocat acestui an. Am convingerea că mult mai constructivă ar fi fost o anumită atenţie acordată bugetului local şi procedurilor legale care să dea drumul la bani pentru administraţia centrală şi locală. Mai degrabă, aş fi văzut din partea preşedintelui Băsescu o abordare constructivă privind promulgarea acestui buget. Semnalul de alarmă trebuia tras demult! De ce? Pentru că neadoptarea bugetului pe 2013 este mult mai dureroasă acum decât ceea ce vom primi de la UE şi, poate, vom putea suplimenta. Da, suntem nemulţumiţi şi de acel aspect, deşi dumnealui este mulţumit. Dar suntem profund dezamăgiţi de abordarea imatură a opoziţiei care, în februarie, se găseşte să atace bugetul la Curte. Actul este de-a dreptul imatur şi iresponsabil. Nu pot vedea decât în termeni negativi acest act: parlamentarii opoziţiei sunt nemulţumiţi pentru că se măresc salariile românilor, pentru că se indexează pensiile, pentru că vor fi continuate unele proiecte şi vor începe altele. Solicit imperativ parlamentarilor opoziţiei să renunţe la acest joc politicianist care nu face bine deloc ţării”, îşi încheie declaraţia politică senatorul Constantinescu.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Rusine USL! Iata decizia Uniunii Europene care-i afecteaza pe toti iesenii

Redacția

Crăciunescu a renunțat la mandatul de consilier

Răzvan Grecu

Comunicat de presă Florin Constantinescu: România trebuie să stimuleze investiţiile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site