RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firmele din Moldova sunt puse pe făcut angajări în această vară

Un studiu realizat de compania Manpower arată că în perioada iulie septembrie numai 2% dintre societăţile din regiune au planificate concedieri faţă de 7% cât este media la nivel naţional.

 

Pentru intervalul iulie-septembrie 2017, patronii de companii din regiunea de Nord-Est a ţării sunt cei mai optimişti când vine vorba de noi angajări, conform datelor „Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă. Ponderea antreprenorilor care intenţionează să facă recrutări de personal este de 32% în regiunea de Nord-Est, cea mai mare din ţară, faţă de 28%, cât este media naţională.

  

„Pentru trimestrul următor, angajatorii din Nord-Est raportează cele mai puternice intenţii de angajare din ultimii doi ani şi ceva, dată fiind o Previziune Netă de Angajare de +16%. Perspectivele pentru iulie-septembrie 2017 se îmbunătăţesc cu 11 puncte procentuale faţă de trimestrul II din 2017 şi sunt cu 17 puncte procentuale mai puternice decât în aceeaşi perioadă a anului anterior”, se specifică în documentul publicat marţi de ManpowerGroup. Doar 2% dintre managerii din judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Suceava şi Botoşani au în plan reducerea numărului de salariaţi, faţă de 7%, media naţională. La nivel de sector de activitate, cele mai ridicate intenţii de recrutare se consemnează în industria prelucrătoare, cu o previziune de ^27%, iar în comerţul cu ridicata şi amănuntul previziunea netă de angajare este de +24% în trimestrul III din 2017. Angajatorii din domeniul „Energie electrică, apă, gaze” raportează cea mai slabă previziune sectorială, de 0%, potrivit studiului citat.

„Şapte ani de intenţii de angajare pozitive, din care mai mult de opt trimestre consecutive de Previziuni cu două cifre, corespunzând creşterii numărului de angajaţi, au impact puternic asupra disponibilităţii talentelor pe piaţa din România, aşa cum o arată rata scăzută a şomajului, care în aprilie şi-a atins minimul istoric, dar şi gradul de răspândire a deficitului de talente care, potrivit ultimelor noastre cercetări, afectează 73% dintre angajatorii români. Dat fiind că angajatorii prognozează creşteri ale angajărilor şi în următoarele trei luni, este evident că pentru companii a sosit momentul să-şi regândească serios practicile de personal şi să se transforme în constructori de talente, pentru că găsirea lor gata formate pe piaţă este o opţiune din ce în ce mai puţin viabilă”, spune Igor Hahn, managerul general ManpowerGroup România.

Sursa www.7est.ro

Related posts

Au dispărut bani importanți din Pilonul II de pensii. Fost ministru de Finanţe: “S-ar putea ca pierderile să fie și mai mari în continuare”

Redacția

Românii care repară trenurile din Gabon și vând tramvaie în Timișoara: Electroputere VFU Pașcani

Redacția

Din ianuarie 2021, ANAF va ști câți bani au românii în conturi

Redacția
Încarcă...