RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Finanţare pentru studenţi. Cum obţii bani de la stat pentru un proiect personal

Eşti student/ă şi ai o idee de afaceri, dar duci lipsă de finanţare pentru a pune totul în practică? „Adevărul“ vă arată unde se poate obţine o finanţare pentru studenţi. 

Ministerul Energiei, Întrprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri este o posibilă soluţie, instituţia derulând mai multe programe de finanţare pentru tineri antreprenori.    

Finanţare pentru studenţi. Înfiinţarea unei microîntreprinderi

  

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D) este o altă schemă prin care statul oferă finanţare pentru tineri antreprenori. Schema a fost lansată deja, iar înscrierile s-au închis în data de 25 septembrie, ora 20.00. Bugetul schemei este de 19,3 milioane de lei, instituţia estimând că va putea aloca de aceşti bani sume către minumum 430 de beneficiari.   Prin program se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile nou-înfiinţate, conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).    

Programul START

Programul START pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare a fost lansat în data de 22 iunie 2015. Programul START are un buget 20 de milioane de lei de lei, din care 18 milioane pentru alocaţii nerambursabile şi 2 milioane de lei pentru Ministerul Energiei, astfel încât să redacteze, evalueze şi să monitorizeze schema. Statul alocă până la 90% din valoarea cheltuielilor nerambursabile, dar nu mai mult de 120.000 de lei pentru fiecare beneficiar.   Atenţie, pentru acest program este necesar să ai deja o firmă înregistrată.  

Fonduri nerambursabile pentru femei  

De asemenea, studentele vor putea accesa fonduri nerambursabile de până la 50.000 de lei, pentru investiţii, în ediţia din acest an a programului Femeia-Antreprenor. Sesiunea de înscriere online s-a deschis la data de 17 septembrie.  

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Salariu mediu a scăzut în România! INS anunță cu câte procente este diminuarea

Redacția

Câştigul salarial mediu net a săltat în iunie cu 5%, la 3.298 lei, faţă de iunie 2019

Redacția

Pensiile majorate se plătesc începând de astăzi

Redacția
Încarcă...