RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Filmul unei tragedii. Copilul a murit în fosa septică, iar trei ore nu l-a căutat nimeni

Copilul de trei ani a murit în fosa septică în timp ce directoarea instituţiei se juca cu ceilalţi copii în curtea grădiniţei, conform poliţiştilor.

Băieţelul venise la grădiniţă de mână cu fratele său şi a participat la activităţile copiilor, până a dispărut. Cel mai probabil, în timpul jocului, copilul s-a ascuns după clădirea wc-ului, a călcat pe capacul fosei şi a căzut în interior. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) a decis marţi demiterea directorului, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC) a evaluat familia pentru a stabili dacă ceilalţi şapte fraţi ar trebui să rămână în casa părintească.

  

Daniel Silică mergea la grădiniţa de la Şcoala primară Buda (comuna Brăeşti), cu fratele său, deşi nu era înscris, de aproape două săptămâni. Luni, Daniel a mers de dimineaţă la unitatea de învăţământ, iar copiii au fost luaţi în primire de directoarea Cătălina Gavriluţă, care venise în locul educatoarei, căreia i-ar fi ţinut locul toată ziua de luni. Copiii au fost duşi afară de către directoare, pentru o activitate în aer liber, iar în timpul jocurilor, Daniel a dispărut.

„Copilul a dispărut undeva în jurul orei 10 apoi, la ora 13, o educatoare a găsit şapca acestuia lângă fosa septică. Au sunat la 112, iar la faţa locului au venit pompierii din Târgu Frumos şi l-au scos. În urma manevrelor de resuscitare, după două ore, a fost declarat decesul copilului“, au precizat surse din cadrul anchetei.

Potrivit aceleiaşi surse, fosa septică avea o adâncime de un metru şi jumătate. De asemenea, cel mai probabil copilul s-a lovit la cap de marginea de fier a fosei, şi a căzut inconştient în interior. Fosa septică este situată în spatele wc-ului, în partea dreaptă a clădirii şcolii primare. Între clădirea wc-ului şi gardul care împrejmuieşte corpurile instituţiei este o porţiune de aproximativ doi metri, în care este situat chepengul de fier. Acesta avea balamalele şi tabla ruginită, iar pe o jumătate fusese pus un buştean pentru a preveni căderea, însă, cel mai probabil, copilul a călcat pe partea neasigurată şi a căzut în interior.

ISJ: Securitatea elevilor în şcoală este o prioritate

Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi a decis marţi demiterea directorului de la Şcoala Profesională „Brăeşti“, pentru că nu a asigurat siguranţa elevilor.

„Consiliul de administraţie al ISJ Iaşi s-a reunit, iar în unanimitate, membrii au votat pentru demiterea directorului de la Şcoala Profesională Brăeşti. În mod evident nu au fost respectate condiţiile care trebuie să asigure securitatea elevilor în şcoală. În nenumărate întâlniri directe pe care le-am avut cu directorii unităţii de învăţământ, acest aspect a fost pus în evidenţă şi este o prioritate, deci nu există nicio scuză. La nivelul şcolii, ancheta continuă“, a precizat prof. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Tot ieri, în şcoală a fost întrunit consiliul de administraţie care a desemnat un director provizoriu, urmând ca la finalul săptămânii să fie desemnat şi un conducător definitiv. Reprezentanţii ISJ Iaşi au refuzat însă să confirme dacă educatoarea a fost liberă în ziua incidentului, dar şi dacă aceasta a acceptat, cu acordul directorului, să-l primească pe copil la ore, aşa cum spune mama, motivând prin faptul că ancheta este încă în derulare.

 continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Cum puteți evita AMENZILE pentru lipsa rovignetei. Unde sunt amplasate camerele de supraveghere din Moldova

Redacția

O femeie din Târgu Frumos a dat cariera de la bancă pe cea de polițist

Teona Gherasim

Poliţist local lovit cu maşina de un şofer pe care voia să îl legitimeze. În ce condiţii au voie funcţionarii să ceară datele conducătorilor auto (VIDEO)

Redacția
Încarcă...