RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalRegional

Fetița desfigurată de porcul din curte își trăiește visul cu ochii! La un an de la incident, un grup de tineri i-au construit o casă ca-n povești! Iată chipul fericirii

În luna octombrie 2018, un apel la 112 avea să anunțe că, în satul Mogoșești, o fetiță de numai un an și câteva luni era desfigurată de un porc. După ce a fost transportată de urgență la spital, a fost internată la terapie intensivă timp de o lună jumătate, în stare extrem de gravă. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a reconstrui fața și urechile fetiței. Aceasta, împreună cu alți patru frați locuiesc într-o cameră unde mănâncă și dorm. La un an de la incident, un grup de tineri binevoitori, impresionați de povestea acestora, au decis să le facă un bine. În curând vor avea casa lor.

A fost desfigurată de un porc

Un caz halucinant mediatizat încă de anul trecut este cel al unei fetițe din comuna Mogoșești, județul Iași, care a fost desfigurată de un porc în propria curte. Mama acesteia plecase pentru câteva minute la soacra ei care locuia în curtea vecină, timp în care porcul s-a năpustit asupra fetiței și i-a mâncat fața, urechile și mâinile. A stat internată în spital două luni, iar acum este bine, având nevoie doar de o reconstrucție a urechilor. Astăzi se bucură alături de frații săi de cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Un grup de tineri au decis să pună mână de la mână și să le construiască o nouă casă. Tatăl copiilor își trăiește visul cu ochii împreună cu familia lui.

„După incidentul cu fetița noastră Sorana, niște tineri au întins o mână de ajutor și pentru noi. Aceștia s-au mobilizat și au început să ne construiască casa. Nici în zece ani nu cred că aș fi reușit să fac ceea ce au făcut ei din luna august și până în prezent. Ne-au promis că până la Crăciun vom avea o cameră terminată. Nu am cuvinte să îmi exprim bucuria. Noi acum locuim în casa unei mătuși, însă curând va trebui să ne mutăm”, spune Ionuț Mămăligă, tatăl copiilor.

Nu au acte pe casă

Cele șapte suflete locuiesc într-o singură cameră, într-o casă bătrânească, lăsată în grija lor de către o mătușă. Aceasta și-a luat angajamentul verbal de a le oferi casa familiei Mămăligă, ea fiind plecată în străinătate. Decizia nu a durat prea mult, căci aceasta i-a contactat și i-a anunțat că urmează să se întoarcă și să se mute în casa pe care o oferise familiei. Construcția de care beneficiază familia Mămăligă este ridicată pe proprietatea mătușii. În orice moment aceasta ar putea să-i dea afară.

  

„Noi am ridicat casa cu ajutorul acestor băieți, dar ne temem că mătușa ne poate cere oricând să plecăm. Nu avem drept de proprietari. Practic, casa este ridicată în curtea ei. Înainte să moară bunica mea, a împărțit verbal, cum se făcea pe vremea aceea, pământul copiilor. Tătălui meu i-a dat o bucată și celorlalți frați ai lui câte o bucată. Mătușa mea, plecând în străinătate, ne-a îndemnat să construim casa în curtea ei și nu a tatălui meu, pentru că ne va lăsa nouă proprietatea. Acum, după ce am ridicat construcția, aceasta s-a răzgândit și vrea să se mute înapoi”, mai spune Ionuț.

Un grup de tineri i-au construit o nouă locuință

În speranța că situația privind moștenirea se va remedia în interiorul familiei, tinerii care au decis să ajute familia Mămăligă continuă lucrările. Șapte tineri au căutat sponsori, au investit din banii proprii și au contribuit activ la construirea casei, fără a aștepta ceva în schimb. Își doresc doar să vadă familia, care deja a trecut prin încercări grele, fericită. Paul Alexandru Șerban este cel care a mobilizat toate persoanele care s-au implicat ulterior.

Citește tot articolul pe bzi.ro

Related posts

Băiat dispărut într-un iaz din Ștefănești. Scafandri din Iași și Suceava, solicitați în misiune

Redacția

Flash interviu Zilele Municipiului Pașcani 2022: Marius Pintilie, primarul Municpiului Pașcani (VIDEO)

Redacția

Apa va fi oprită marți, în cartierul Fântânele din Pașcani

Redacția
Încarcă...