NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local Regional

Ieșeanul Adrian Zuckerman este noul Ambasador al SUA în România

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit votul aprobarea Senatului american. Senatul american a votat miercuri, în număr de 65 pentru și 30 împotrivă.

El a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

”România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din Romînia. Lupta anticorupşie şi independţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a declarat Zuckerman la audieri.

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Preşedintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfârşitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, precum şi pentru posturile de ambasadori în Muntenegru – Judy Rising Reinke, în Republica Centrafricană – Lucy Tamlyn şi în România – Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman a emigrat în SUA la vârsta de 10 ani. Acesta vorbeşte fluent limba română. S-a născut în Iaşi. A absolvit Massachusetts Institute of Technology, având o diplomă în drept la New York Law School.

Sursa bzi.ro

Advertisements

Related posts

RAGCL Pașcani angajează urgent sudori

Irina Gherasim

Unde puteți petrece de Crăciun, în Pașcani

Irina Gherasim

(Video) Cum fac prescurile călugării de la Mănăstirea Sihăstria

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site