NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Festivalul Folcloristica, în acest weekend la Ruginoasa

Se anunță două zile de tradiții românești. În acest sfârșit de săptămână, în comuna Ruginoasa se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Folcloristica.

 

Programul pregătit pentru acest eveniment este un complex ce conține atât momente artistice, cât și activități care de care mai interesante. Manifestația va debuta sâmbătă, la ora 12:00 când va avea loc deschiderea festivalului. Ziua va continua cu un spectacol artistic susținut de Petruța Sacară, Maria Păiuș și Dumitriana Bolotă, pe scena amenajată în fața Centrului Cultural. În același timp vor avea loc ateliere meșteșugărești, concursuri și un flash-mob.

În cea de-a doua zi de sărbătoare va avea loc Parada Satelor la care vor participa delegații din mai multe sate, ce vor prezenta un dans, un cântec și un produs tradițional specific satului sau regiunii. În funcție de creativitatea, complexitatea, respectarea tradițiilor populare, va fi ales și premiat cel mai frumos și tradițional sat al județului Iași. 

De asemenea, pe parcursul celor două zile se va desfășura și un târg de meșteri populari la care vor fi prezenți meșteri din județul Iași.

Folcloristica este organizat Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) în parteneriat cu Primăria Comunei Ruginoasa și Centrul Cultural Ruginoasa.

Advertisements

Related posts

Oțelul Galați a bătut Unirea Mircești și a promovat dramatic în Liga a III-a. După meci, jucătorii au făcut spectacol în vestiar VIDEO

Redacția

Sfântul Ilie va fi sărbătorit la Lespezi prin joc și voie bună

Diana Marcu

Investiții semnificative în școli și drumuri la Vânători. Primul strat de asfalt pe DJ 208I a fost turnat

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site