NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Pompierului marcată la Ciohorăni și Tătăruși

Primăria Ciohorăni a organizat în decursul zilei de ieri o serie de activități menite să marcheze “Ziua Pompierului”. În curtea școlii și în centrul localității au avut loc demonstrații ale pompierilor de la Serviciul Voluntar.

 

Atracția asistenței a fost autospeciala pentru stingerea incendiilor achiziționată de Primărie. Pompierii voluntari au prezentat dotarea utilajului, modul de acțiune și au simulate o intervenție la un incendiu. Activitatea a stârnit interesul localnicilor, dar mai ales al copiilor. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Ciohorăni are 15 voluntari.

Ticu Simion, primarul din Ciohorăni, a declarat că după achiziția autospecialei face demersuri pentru ca în localitate să funcționeze un serviciu care să asigure intervențiile în mai multe zone.

La Tătăruși “Ziua Pompierului” a fost marcată pe data de 10 septembrie.“Am sărbătorit acest eveniment duminică, pe 10 septembrie şi am desfăşurat diferite actvităţi pentru a face ca pompierii din Tătăruşi să se simtă mândri că fac parte din această organizaţie. Am făcut vizite la muzeul pompierilor, apoi SVU s-a pregătit de o paradă care s-a desfăşurat pe strada principală din comună cu punct final Baza Sportivă. Pompierii îmbrăcaţi în costume de luptă, în costume de paradă, dar şi în costume populare, susţinuţi de o fanfară au defilat de-a lungul satului. La final, le-am înmânat diplome şi vor primi şi alte atenţii din partea autorităţilor locale”, ne-a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.

Advertisements

Related posts

Pompierii voluntari din Lespezi, campioni interjudețeni la Târgu Neamț (VIDEO)

Marius Parteni

Primărie de apartament. Biroul primarului din comuna Vânători este amenajat în grupul sanitar

Redacția

Grădiniţă nouă, cu patru săli de clasă, la Mirosloveşti

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site