RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Familie de lebede atacată în mod repetat de țigani. Poliția și Primăria încearcă să le apere

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului (PNLM) au solicitat Poliţiei şi Primăriei Arad să ia măsuri pentru a proteja o familie de lebede care s-a stabilit pe un lac de la marginea municipiului, după ce ar fi fost atacate de membrii unei comunităţi din zonă.

Solicitarea a fost transmisă autorităţilor după mai multe apeluri telefonice primite de angajaţii Administraţiei PNLM, prin care se sesiza că lebedele, stabilite pe Lacul Homoc, situat lângă Pădurea Ceala, ar putea fi capturate.

“Vă facem cunoscut că în apropierea ariei naturale protejate, respectiv pe luciul de apă al Lacului Homoc (Cărămidărie), se găseşte o familie de lebede. (…) Recent, am primit mai multe sesizări telefonice conform cărora membrii comunităţii de pe strada Mărului încearcă să captureze lebedele. (…) Vă solicităm respectuos să luaţi măsurile care se impun, ţinând cont de întreg sprijinul nostru”, se arată în sesizarea depusă de directorul Administraţiei PNLM, Fulviu Moga.

Bărbatul care are grijă de păsări se numeşte Gheorghe Ursăcheanu şi cunoaşte toată istoria familiei de lebede.

  

“Perechea s-a stabilit prima dată în zonă în urmă cu trei ani, iar de atunci tot vin. Fac câte şase sau şapte pui. Anul acesta au făcut şapte, dar unul a murit. Din păcate, masculul cred că a fost capturat cu o barcă, pentru că lebedele au fost atacate în câteva rânduri de către membri ai comunităţii de romi din zonă. Eu merg zilnic să le verific şi când văd copiii, îi mai alung. Uneori i-am prins că dădeau cu bâte să lovească păsările”, a declarat Gheorghe Ursăcheanu.

ZIARUL DE IASI

Related posts

În judeţul Iaşi sunt doar trei drugtestere. Unul este la Pașcani

Redacția

Un pășcănean, ”client vechi” al polițiștilor, dat în urmărire

Oana Cordoneanu

A fost arestat tatăl care și-a înjunghiat soția și fetițele gemene, în Roman. A dat vina pe cumnată, soacră și nevastă: “Mintea i-a fost întunecată”

Redacția
Încarcă...