RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Expunerea la frig și băile în apă rece – care sunt riscurile și beneficiile?

Fie că se scufundă în băi de gheață, fie că hiperventilează în mod deliberat și apoi își țin respirația, admiratorii lui Wim Hof, „Omul de gheață”, sunt adepții beneficiilor fizice și mentale pe care le aduc aceste practici. Un nou studiu sugerează că acestea ar putea într-adevăr să reducă nivelurile de inflamație din organism. Totuși, experții subliniază că practicarea metodei Wim Hof nu este lipsită de riscuri.

Hof este un atlet olandez, cunoscut mai ales pentru performanțe care au bătut recorduri, cum ar fi înotul sub gheață și alergatul desculț pe gheață și zăpadă.

Recent, el a construit un imperiu de afaceri pe baza tehnicilor pe care le folosește – care se concentrează pe angajamentul de a stăpâni respirația conștientă și expunerea la frig – și cursuri disponibile în întreaga lume.

Beneficiile reale ale metodelor încă sunt neclare

  

Deși studiile anterioare au încercat să evalueze impactul fiziologic și psihologic al acestor tehnici, acestea au fost, în general, prea mici pentru a trage concluzii ferme. Astfel, dr. Omar Almahayni și dr. Lucy Hammond de la Universitatea din Warwick au analizat sistematic datele din opt studii publicate pentru a încerca să identifice tendințe consistente.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premierul finlandez, deschis la discuții privind donarea de F-18 către Ucraina

Redacția

Vucic: Serbia va prezenta pe 30 aprilie noul său sistem de rachete FK-3, alături de sistemul rusesc Panțîr și 10 aeronave MIG-29 „înarmate până în dinți” / Despre NATO: „Suntem ca un lup singuratic şi nu vrem să facem parte din haită”

Redacția

Press report: ​​Liber la înregistrarea partidului „Uniunea Geto-Dacilor”. Câți consumatori de droguri sunt în România? Administrația Prezidențială: E secret de stat. Incursiune în viaţa nepalezilor din Iaşi. Patru liceeni răspund la întrebarea „De ce să învăț?”

Redacția
Încarcă...