NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exploziv: ApaVital ținută în brațe de Dumitru Pantazi. Operatorul județean nu poate participa la o licitație locală de atribuire a serviciului de apă canal

Actualitatea Tv și Newspascani.com vă prezintă astăzi încă o dovadă, care atestă faptul că primarul municipiului și-a folosit influența asupra consilierilor PSD și a celorlalți care au susținut operatorul ApaVital și ARSACIS.  

Acest document arată foarte clar de ce edilul local nu a dus la capăt proiectul prin care se dorea organizarea unei licitații, în vederea desemnării operatorului de apă și canal.

ApaVital nu poate participa la o eventuală licitație organizată de municipiul Pașcani, cu privire la încredințarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare! Acesta este adevăratul motiv pentru care referendumul pe tema apei nu a fost aprobat de consilierii PSD, acum în 2016, la propunerea opoziției din Consiliul Local. Autoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilități Publice a transmis astăzi un răspuns către NewsPascani.com din care reiese că la Pașcani nu pot veni să liciteze pentru serviciul de apă-canal operatori regionali.

  

În această situație se află și ApaVital, care este un operator regional și în consecință nu poate opera decât pe teritoriul localităților componente ale asociaței, astfel că nu se poate înscrie la o licitație organizată pentru delegarea serviciului de apă-canal de o localitate ce nu este membră ARSACIS.

„Operatorii regionali, aşa cum este şi S.C. APAVITAL S.A., prestează servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare exclusiv la nivelul unităţilor administrativ teritoriale membre ale asociaţiei de dezvoltare intercomunitară. Prin urmare, operatorul regional nu poate participa la licitaţii de delegare a gestiunii serviciului organizate de alte unităţi administrative teritoriale care nu au aderat sau care s-au retras din asociaţie”, se arată în răspunsul emis de ANRSC.

Această informație aruncă în cu totul altă lumină refuzul primarului Dumitru Pantazi de a organiza, în 2015, o licitație cu privire la delegarea serviciului de apă-canal. Hotărârea organizării unei astfel de proceduri a aparținut Consiliului Local și are numărul 183/2014 și a fost luată după ce același organism, a decis ieșirea din ARSACIS a municipiului Pașcani și denunțarea unilaterală a delegării serviciului de apă-canal către ApaVital Iași.

Ulterior, primarul Dumitru Pantazi a declarat în repetate rânduri că documenția privind licitația este aproape gata, însă la finalul lunii martie a transmis aleșilor locali că nu va mai organiza o astfel de licitație, deoarece consideră că e mai bine ca Pașcaniul să continue în ARSACIS cu ApaVital ca operator.

Cel mai probabil, la acel moment s-a aflat că operatorul ieșean nu poate participa la o astfel de licitație și s-a decis redelegarea serviciului prin intermediul unor hotărâri de Consiliu Local. Lucru ce s-a și întâmplat pe 30 iunie 2015.

Chestionat pe această supoziție, viceprimarul a negat că ar fi știut așa ceva și că oricum nu el s-a ocupat de organizarea acelei licitații.

De altfel, dacă s-ar fi organizat referendumul pe tema apei, iar cetățenii ar fi hotărât că nu sunt de acord cu operatorul ieșean, ApaVital nu mai avea nici o șansă să funcționeze la Pașcani. Mai mult, municipalitatea putea să organizeze serviciul de apă-canal chiar și sub forma unei societăți comerciale, deoarece la licitație operatorii regionali nu aveau cum să se înscrie, conform celor confirmate de ANRSC, iar gestionarea serviciului de apă-canal ar fi rămas la operatorul Primăriei.

Menționăm că primarul Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Finanțări nerambursabile în valoare de 75.000 lei acordate de Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Primăria udă strada Brateş, cea pe care a fost deviat traficul, de când se lucrează pe Gării

Ema Roman

Dinu Apăvăloaiei va fi înlocuit în CJ de un nou consilier

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site