RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EXCLUSIV Verdict: România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană / Statul român nu va plăti nicio despăgubire / România va recupera de la Gabriel Resources 1,4 milioane dolari cheltuieli de judecată

Statul român nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources în cazul Roșia Montană. Acesta este verdictul comunicat vineri seară Guvernului României de către Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID). Decizia – definitivă și executorie – vine la capătul a aproape nouă ani de proces. România a fost reprezentată în acest proces de casa de avocatură românească SC LEAUA & ASOCIATII ȘI firma  elvețiană LALIVE SA.

România urmează să-și recupereze 1,4 milioane de dolari cheltuieli de judecată.

Decizie Rosia Montana

Gabriel Resources a depus în iulie 2015 la ICSID cererea de arbitraj împotriva statului român.

  

Compania canadiană Gabriel Resources a susținut, în cadrul procesului de arbitraj de la Washington, că i-a fost expropriată investiția din România prin mai multe acte ale autorităților statului, inclusiv prin politizarea procedurii de autorizare a proiectului minier Roșia Montană.

Potrivit surselor G4Media, decizia constă într-un document de 1000 de pagini. În termen de 20 de zile, oricare dintre părți trebuie să comunice Curții de Arbitraj dacă ridică vreo obiecție asupra informațiilor cuprinse în dispozitivul deciziei, care la acest moment este confidențial.

Potrivit surselor G4Media.ro, Guvernul este pregătit să facă publică decizia dacă Gabriel Resources nu ridică obiecții.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Atenționare MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Croaţia / Risc de izbucnire a unor incendii de vegetaţie

Redacția

Zelenski: Anul acesta, mulţi oameni din lume au văzut cât de importantă este contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală. Viaţa a milioane de oameni din diferite ţări depinde direct de sectorul nostru agricol

Redacția

Facelift pentru Audi A3

Redacția
Încarcă...