RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Eveniment la Iași! Veolia Energie și-a sărbătorit povestea de succes în termoficare!

Sfârșitul săptămânii trecute a marcat la Iași o cvadruplă aniversare a operatorului serviciului public de termoficare a municipiului. Veolia Energie și-a prezentat povestea de succes, un arc peste timp, din 1886 și până acum, iar numărătoarea continuă.

 

  

 

Evenimentul a avut loc vineri, 26 august, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu.

Alături de zeci de foști angajați ai CET Tudor și CET Holboca, reprezentanți ai autoritățtilor centrale și locale, angajați care lucrează în prezent în sistemul centralizat de termoficare, mass-media și invitați speciali, au fost aniversați 4 ani de cand s-a înființat Veolia Energie Iași, operatorul serviciului public de termoficare al Municipiului Iași. 

Aniversarea s-a împletit fericit cu alte 3 momente festive din istoria Iașului: 130 de ani de când a început să existe termoenergetica ieșeană, 50 de ani de când s-a pus în funcțiune CET Tudor, 30 de ani de când a început să producă primul grup de la CET Holboca .

„Aceasta aniversare este un motiv de bucurie si de mandrie pentru Iasi, iar alegerea de acum 4 ani s-a dovedit un succes pentru orasul nostru. Veolia are capacitatea sa asigure clientilor sai servicii de foarte buna calitate, siguranta si transparenta. Iasul a ales un partener de incredere si de durata”, a punctat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

„S-au schimbat multe in ultimii 4 ani si trebuie ca schimbarea sa continue. In primul rand, trebuie sa oferim ieseanului incredere: ca primeste ceea ce plateste, ca isi poate permite ceea ce i se ofera, ca serviciul este continuu, ca exista preocupare pentru calitate, ca are un partener de discutii onest. Cu respect pentru trecut, va urez mult succes pentru viitor !”, a declarat Bogdan Abalasi, subprefectul judetului Iasi. 

„Vedem la Iasi o istorie de succes si plec de aici cu increderea ca decidentii politici ai tarii vor intelege ca serviciul public de termoficare reprezinta la nivelul comunitatilor urbane din Romania cel mai important element de civilizatie si confort pentru viata cotidiana a oamenilor”, a spus Emil Calota, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). 

În cadrul evenimentului, Bogdan Alexa, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, a prezentat rezultatele unui raport al Comisiei Europene care susține serviciul de termoficare centralizată. Acesta a subliniat rolul important pe care îl au energeticieni de la Veolia și a precizat că sistemul centralizat este mai eficient și mai puțin poluant pentru mediul înconjurător.

„La ceas aniversar trebuie să recunoaștem rolul energeticienilor de la Veolia Energie. Ei sunt cei care au pus și vor pune în continuare la dispoziția semenilor energia necesară desfășurării tuturor activităților, cu profesionalism și dăruire. Felicit întreaga echipă a Veolia Energie care s-a angajat în rezolvarea problemelor din sistemul centralizat de termoficare din Iași, tinzând spre dezvoltarea sistemului și creșterea durabilă a orașului.

Desi in ultimii ani s-a pus accent pe sistemele individuale, consider ca sistemul centralizat este mai eficient si mai putin poluant pentru mediul inconjurator”, a fost mesajul lui Bogdan Alexa, vicepresedinte ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice), care a prezentat rezultatele unui raport al Comisiei Europene care sustine serviciul de termoficare centralizata.

 „Relatia noastra cu Veolia a fost si este una corecta si profesionista, am intalnit o echipa dedicata meseriei, care isi respecta cuvantul dat comunitatii iesene. Romania are nevoie de termoficare, iar modelul de la Iasi trebuie dus la nivel national”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iasi, care a oferit diplome de recunoastere a meritelor mai multor fosti angajati ai CET Tudor si CET Holboca.

 

 {jcomments off}

 

 

Related posts

Claudiu Năsui: Ministerul Economiei a publicat toate contractele încheiate cu statul. Contribuabilii să știe pe ce se duc banii lor

Redacția

Eveniment important în preajma sărbătoririi a 150 de ani de la înființarea Uzinei din Pașcani (Foto)

Marius Parteni

Beneficiile acordului UE-Canada pentru companii prezentate la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Ema Roman
Încarcă...