RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Târgu Frumos: Tineri la un pas să fie evacuați din locuințele ANL

Mai mulți chiriași ai unor locuințe ANL din Târgu frumos sunt la un pas de a fi evacuați din cauza datoriilor la chirie sau la întreținere. Primarul Ionel Vatamanu spune că este al treilea an când încearcă să-i aducă cu datoriile la zi, însă se străduie în zadar.

 

 

  

Discuțiile au avut loc pe marginea proiectului de hotărâre cu numărul 4 pe ordinea de zi, din ședința de Consiliul Local de ieri, privind stabilirea valorii pe metru pătrat pentru anul 2016, în vederea vânzării locuințelor pentru tineri , construite prin fondurile ANL.

În acest context, edilul local a precizat că a existat o perioadă în care foarte mulți tineri își doreau să închirieze o lucuință ANL, însă acum interesul nu mai este la fel de mare. Există o problemă cu cei care au primit hotărâre definitivă pentru evacuare.

Conform legii, evacuarea trebuie să se facă până în anotimpul rece, pentru a nu-i lăsa pe drumuri pe rău platnici.

“Am primit o adresă prin care ni se spune că suprafața de locuit de la blocurile ANL, s-a majorat ca și valoare cu 66,59 lei mp. A fost întradevăr o fluctuație a tinerilor de a achiziționa apartamentele ANL, dar acum a stagnat. Treebuie să vedem cum facem cu cei care au hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, pentru evacuare. Este al treilea an de când mă chinui să-i aduc la zi cu datoriile. Nu vor să înțeleagă. Acum, îi evacuăm și i-am rugat să facă astfel încât să nu ajungem în iarnă pentru că legea spune că nu avem voie să îi evacuăm iarna, trebuie să îi ținem până la primăvară. O să colaborăm mai bine cu juridicul să reușim”, a precizat Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos. 

 

Related posts

Două familii au rămas fără casă, în plină iarnă. Unul din proprietari s-a ales cu arsuri

Redacția

Pregătiri pentru Ziua Unirii Principatelor Române la Târgu Frumos

Marius Parteni

31 % prezenţa la vot în Târgu Frumos la orele 17.00

Redacția
Încarcă...