NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Episodul 6: Afacerile primarului Dumitru Pantazi au fost evitate de comisia ce a constatat ocuparea terenului public! Farmacia Medisanis și AgroComplex Lunca Pașcani ocupă domeniul public fără documente legale! (DOC)

Afacerile primarului Dumitru Pantazi par a fi protejate de angajații Primăriei municipiului Pașcani.

Farmacia Medisanis ce aparține fiicei primarului și magazinul de panificații și lactate al societății AgroComplex Lunca Pașcani S.A., din zona Pieței Deal, nu plătesc pentru ocuparea domeniului public.

  

Cele două afaceri sus amintite, funcționează în două spații comerciale situate la parterul a două blocuri. Pentru accesul clienților, cele două societăți comerciale au construit scări de acces pe domeniul public. Același lucru l-au făcut și alte 33 de societăți comerciale și persoane fizice, care au construit fără acordul Primăriei scări de acces către spațiile lor comerciale.

Informațiile au fost dezvăluite chiar de angajații Primăriei municipiului Pașcani. Nu cu subiect și predicat, însă au lăsat să se înțeleagă acest lucru atunci când li s-a cerut, în baza Legii 544/2001, documentele în baza cărora Farmacia Medisanis și magazinul AgroComplex Lunca Pașcani ocupă domeniul public. Într-un răspuns adresat către NewsPascani.com, municipalitatea nu a reușit să indice niciun document care să justifice ocuparea terenului public de cele două societăți.

Concret, am solicitat autorizațiile de construire, proiectele și contracte de concesionare sau închiriere a domeniului public pentru edificarea căilor de acces la cele două spații comerciale. În cazul Farmaciei Medisanis, municipalitatea nu a reușit să ofere niciunul dintre aceste documente, în timp ce în cazul magazinului de panificații și lactate de la Piața Deal, Primăria a transmis un contract de concesionare a domeniului public pentru 25 de metri pătrați.

Doar că acest document nu include și scările de acces, în el se face referire doar la amenajarea unui spațiu comercial. Nici vorbă de autorizație de construire.

În replică, primarul Dumitru Pantazi susține că spațiul cumpărat de fata sa, Ana Maria Manole, pentru amenajarea farmaciei Medisanis era deja dotat cu o scară de acces.

„În ceea ce privește partea de scări vreau să vă transmit că spațiul respectiv avea deja scările construite din momentul achiziționării lui”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.

Doar că, în raportul de evaluare care a stat la baza vânzării acestui spațiu comercial de către Primăria municipiului Pașcani și în contractul de vânzare cumpărare aceste scări de acces nu sunt trecute. Asta deoarece spațiul era dotat cu o intrare prin lateral și alta prin spate. Noul proprietar, fiica primarului Dumitru Pantazi, a preferat să monteze o ușă dublă pe la intrarea laterală, pe care acum o ține în permanență închisă, și să amenajeze o altă intrare, în fața spațiului ocupând astfel domeniul public.

De altfel, aceste lucruri sunt clare din consultarea schiței atașate la autorizația de construire eliberata pentru amenajarea farmaciei.

Reamintim că, în anul 2010 la nivelul Primăriei municipiului Pașcani s-a înființat o comisie de inventariere a domeniului public. Aceasta a fost formată din funcționari publici, care cu ajutorul unor rulete, au măsurat suprafețele de teren ocupate de societăți comerciale și persoane juridice fără a avea documente legale. Ulterior, în anul 2013, prin HCL 42, acest raport a fost însușit de aleșii locali

Comisia nu a trecut însă și pe la spațiile comerciale deținute de societățile familiei primarului Dumitru Pantazi, astfel că cele două societăți comerciale amintite nu sunt menționate în acea hotărâre de Consiliu Local.

Click pentru document aici

Advertisements

Related posts

Comisia de Organizare a Cirulației Rutiere are de luat măsuri pentru fluidizarea traficului

Răzvan Grecu

Nou contract colectiv de muncă la Apavital: salarii de bază mărite

Redacția

Ședință extraordinară de CL pentru desființarea taxei de debranșare de la RAGCL

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site