NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Emma Răducanu a fost desemnată personalitatea anului în sport, în Marea Britanie

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a fost desemnată Personalitatea sportivă a anului 2021, în cadrul tradiţionalei anchete realizată de BBC, după remarcabilul său triumf de la US Open.

Răducanu, al cărei tată este român, a uimit lumea sportului în luna septembrie, când a devenit, la doar 18 ani, prima jucătoare venită din calificări care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la Flushing Meadows.

Ea este, de asemenea, prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care a cucerit un trofeu major după Virgina Wade, campioană la Wimbledon în 1977, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Emma Răducanu i-a devansat în ancheta BBC pe săritorul în apă Tom Daley, clasat pe locul secund, şi pe înotătorul Adam Peaty, care a ocupat poziţia a treia, dar şi pe boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling şi ciclista paralimpică Sarah Storey.

  

„Este o mare onoare doar să mă număr printre aceşti nominalizaţi, iar faptul că am câştigat este destul de uimitor”, a declarat Răducanu, care a ajuns anul acesta până în optimi la Wimbledon, la debutul său în Marele Şlem.

„Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului de acasă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

CSM Kosarom se deplasează mâine la Rădăuți

Răzvan Grecu

Halep, victorioasă, însă aproape să abandoneze: M-am gândit la un moment dat să mă opresc

Redacția

Selecție pentru tenis de câmp la sala de sport a CSM Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site