NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii Colegiului Sadoveanu, în Franța. Tinerii au participat la activitățile de educație non-formală

Timp de o săptămână, un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani au reprezentat țara în proiectul Erasmus +, Youth in action, intitulat  „Be Yourself” desfășurat în Loisy, Franța. Tinerii au fost însoțiți de profesorul coordonator, prof.dr. Dimitriu Carmen.  

La proiect au participat grupuri reprezentante din Estonia, Franța, Polonia, România și Turcia. Ca obiective principale ale proiectului se numără implicarea participanților din diferite țări cu diferite situații economice și sociale în activități ce promovează libera inițiativă, combaterea discriminării dar și exprimarea ideilor sub forma de dezbatere sau artă.

De asemenea, elevii au participat zilnic la workshop-uri, activități de autocunoaștere, seri culturale de prezentare a țărilor participante și au organizat într- una din zile un Flash Mob în centrul orașului Met si de asemenea, interviuri cu locuitorii orasului, pe tema discriminarii si a cunoasterii de sine.

La sfârșitul stagiului din Franța, elevii au primit certificatul „Youthpass” care susține participarea elevilor în proiect și le recunoaște abilitățile câștigate odata cu implicarea în activitățile de educație non-formală promovate de către Erasmus +.

„Pentru mine a fost o experiență inedită din toate punctele de vedere. Am învățat ca a fi tu însuți este o realitate, nu un mit. Am cunoscut oameni minunați, oameni diferiți din toate punctele de vedere, dar cu care m-am completat în tot acest timp. Mi-am perfecționat cu această ocazie abilitățile de comunicare într-o limbă străină și totodata am legat prietenii. Pe ansamblu, am învațat ca acolo unde se adună oamenii dornici de cunoaștere, se clădesc relații puternice și se trăiesc momente de neuitat.” Sabina Tîrpescu, participant în proiect, presedinta CSE a Colegiului.

De asemenea, din acest proiect au mai făcut parte și Mădălin Cotic, Miruna Grigoraș, Lorena Simon, Luigi Ciobanu, Iulia Cricu și Lorena Crăciun.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Școală nouă pentru copiii din Cristești

Diana Marcu

Simpozionul Naţional ”Creativitate în educaţie şi formare profesională” la Colegiul UNIREA

Redacția

Doi elevi pășcăneni premiați la un concurs național de chimie. Unul dintre ei s-a calificat la finala pe țară

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site