NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii calificați la faza națională a Concursului de Fizică “Ştefan Procopiu” au nevoie de ajutorul nostru!!!

Reprezentanților Ministerului Învățământului nu par să le pese deloc de elevii cu rezultate excepționale la competițiile extrașcolare. Vorbim aici de Concursul de Creativitate în Fizică şi Tehnologii “ Ştefan Procopiu”., competiție la care, Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu”din Pașcani a reușit de-a lungul timpului să facă cinste orașului nostru prin elevii săi, care au obținut an de an rezultate deosebite.

S-a întâmplat și anul acesta, când un grup de 43 de elevi s-au calificat la Faza Națională, ce va avea loc la Constanța, la sfârșitul lunii mai. Din păcate pentru aceștia, instituțiile statului nu vor să le acopere cheltuielile de transport, masă și cazare pentru a putea participa la această etapă a competiției, care anul acesta se va ține la Constanța.

Etapa județeană s-a desfășurat la Iași, în zilele de 30 și 31 martie, în urma acesteia, mai bine de jumătate dintre elevii pășcăneni reușind să obțină calificărea la națională, la una sau chiar două dintre secțiunile concursului: Lucrări scrise, Tehnici de laborator,, Grupuri de cooperare, Referate ştiinţifice, Fizică Aplicată, Tehnici computaţionale – Fizică pe calculator, Compoziţii pe teme ştiinţifice – Literatură, Compoziţii pe teme ştiinţifice – Arte plastice, Compoziţii pe teme ştiinţifice – Film.

  

Cu toate acestea, pentru a-și putea demonstra capacitățile deosebite, seriozitatea și puterea de muncă de care dau dovadă, acești elevi pășcăneni, susținuți de directorul instituției, Carmen Dimitriu, fac un apel important către comunitatea pășcăneană! Aceștia roagă să fie ajutațicu sponsorizări pentru a-și putea acoperi cheltuielile de transport, masă și cazare în ceea ce privește această etapă naționlă.

,,Căutăm înțelegere în comunitatea locală pentru ca acești copii merituoși să poată face cinste orașului nostru, pentru că mai bine de 70% din ei nu-și permit să facă acest efort financiar. Cei care au această posibilitate și sunt interesați să sprijine învățământul pășcănean, înțelegând că astfel investim în viitorul nostru, sunt rugați să vină la Colegiul ,,Mihail Sadoveanu” pentru a le înainta contracte de sponsorizare. ”, a declarat Carmen Dimitriu, directorul instituției. 

Advertisements

Related posts

Fost director și profesor al Colegiului „Mihail Sadoveanu” s-a stins din viață. Înmormântarea va avea loc mâine

Oana Cordoneanu

Ziua Internațională a Toleranței sărbătorită la Colegiul Sadoveanu alături de invitați speciali:”Întotdeauna am văzut în tineri un ferment care lipsește multor adulți”

Teona Gherasim

Gest uluitor al unei profesoare care predă la o școală din Todirești. Decizia pe care a luat-o este un exemplu inclusiv pentru foarte mulți români, care se lasă călcați în picioare, cu toate că legea este de partea lor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site