RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

e-TVA: o parte din munca ANAF va fi externalizată forțat către contabili / Antreprenorii vor fi loviți direct

Miercuri dimineață, sindicate, patronate și experți în fiscalitate se duceau la Ministerul de Finanțe să discute pe marginea unor proiecte la Comisia de dialog social. Cel mai important cunoscut la ora aceea era cel privind modificările la e-Factura. Când au ajuns acolo, reprezentanții Ministerului de Finanțe le-au spus (citez din memorie): „Vedeți că am mai adăugat un punct pe ordinea de zi”.

Deschid cu toții proiectul și văd șocați procedura pentru implementarea e-TVA. În timp ce se discutau celelalte proiecte, încercau să citească rapid ce face noua procedură.

Ministerele, în general, organizează Comisia de dialog social doar ca să bifeze faptul că s-a făcut dezbatere publică: așa este procedura.

HotNews.ro a scris despre e-TVA tot miercuri dimineața. Un astfel de proiect ar fi trebuit să aibă parte de o dezbatere amplă. Se schimbă multe lucruri. Acum, acest proiect se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

  

e-TVA e un decont precompletat de TVA.

Problema este că partea de verificare a informațiilor (adică de ce nu se corelează cum trebuie, ori sunt diferențe legate de sume) nu o va mai face ANAF, ci contabilii vor trebui să-și dea seama de ce datele de la Fisc nu au logică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Val de ironii la adresa avocatului Piperea, candidat AUR la europarlamentare, după lansarea unei teorii a conspirației

Redacția

Rezultate alegeri locale 2024. Probleme la numărare voturilor sesizate în mai multe județe

Redacția

Blockchain și copyright

Redacția
Încarcă...