NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

După DNA și DLAF, inspectorii ANI au demarat controale la Primăria Pașcani: Administratorul public Gică Zanet vizat în posibile conflicte de interese! Hotărârile pro ApaVital solicitate pentru control!

După ce procurorii Direcției Naționale de Anticorupție și inspectorii Direcției de Luptă Anti Fraudă au descins în ultimele luni la Pașcani, acum municipalitatea se confruntă cu o nouă anchetă. Astăzi a ajuns pe adresa Primăriei o solicitare de la Agenția Națională de Integritate din care reiese că inspectorii acestei instituții cercetează posibile conflicte de interes în care s-ar afla administratorul public Gică Zanet.

 Primăria trebuie să pună la dispoziția organelor de control toate contractele pe care firmele SICME SRL și RomFic SRL le au sau le-au avut cu instituțiile subordonate Consiliului Local.

O altă solicitare a celor de la ANI a fost documentația aferentă hotărârii prin care s-a aprobat expertiza extrajudiciară prin care datoriile AgroComplex Lunca Pașcani S.A. au fost radiate în luna februarie a anului 2014.

  

Inspectorii ANI doresc să consulte și contractul de management pe care Gică Zanet îl are încheiat încă din anul 2012 cu municipalitatea reprezentată în acest contract de Dumitru Pantazi, nimeni altul decât cuscrul acestuia.

Și problema apei a intrat în atenția celor de la Agenția Națională de Integritate. În documentul transmis municipalității au fost solicitate toate actele care au stat la baza delegării serviciului de apă către ApaVital.

NewsPascani.com a scris încă din 2013 despre conflictul de interese în care administratorul public se afla în momentul în care era și membru al Consiliului de Administrație al Spitalului municipal de Urgență Pașcani, iar firma sa Sicme SRL a încasat 235.168 de lei de la această instituție.

 La acea vreme Gică Zanet se apăra susținând că nu este administratorul SICME SRL și că astfel nu se încalcă legea: “Nu am semnat eu acel act, a semnat societatea prin administratorul ei Ungureanu Costică. Nu am semnat eu! Eu nu sunt ordonator principal de credite. Eu am venit de 6 luni la Primărie. Contractul cu Spitalul îl am de 12 ani. Banii care vin la Spital sunt banii de la Casa de Sănătate”.

Conform surselor noastre, controlul demarat de Agenția Națională de Integritate este realizat la sesizare procurorilor Direcției Naționale de Anticorupție Iași.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Viceprimarul Axinte despre operațiunile de deszăpezire.”Nu sunt probleme până acum”

Marius Parteni

Consultanță de 44.000 de lei pentru un nou proiect de iluminat public

Răzvan Grecu

Ședință extraordinară săptămâna viitoare: Se alege viceprimarul municipiului!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site