RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

„Drogatul“ de la Gara-Iași: o poveste tristă, un accident revoltător

„Ziarul de Iaşi“ a vorbit cu cel mai bun prieten al tânărului de 23 de ani care a accidentat nu mai puţin de 15 maşini de la Leţcani până la Gara Iaşi. Băiatul tocmai plecase de acasă la acest amic, după ce cu o seară înainte încasase o bătaie cruntă de la tatăl său, militar de carieră, acum pensionat. Cele spuse de prietenul său scot la iveală o poveste chiar tristă pentru personajul negativ al zilei de ieri. Pentru că nu era băut, oamenii legii sunt convinşi că era drogat, după cum arăta, el fugind de altfel în ciorapi după ultima tamponare. Analizele toxicologice, dar şi expertiza de la „Socola“, vor arăta în ce stare era acesta ieri. Întreaga poveste, cu lux de amănunte, în rândurile următoare.

Tânărul de 23 de ani care a lovit ieri-dimineaţă cele 15 autoturisme de la Leţcani până la Iaşi se afla în delir, după cum spun poliţiştii. Nu se ştie deocamdată oficial, cu analize, dacă băiatul era drogat sau nu. Cert este că poliţiştii îl cercetează pentru furtul unei maşini, fugă de la locul accidentului, după ce a abandonat autoturismul Skoda pe contrasens, în zona Autogării Codreanu. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au stat de vorbă cu prietenul şoferului, care a povestit despre starea acestuia, scoţând însă la iveală o poveste chiar tristă.

Îl bătuse crunt tatăl, militar pensionat

Claudiu Roşu se numeşte tânărul care a provocat accidentul, el având permis de conducere. Acesta locuieşte cu părinţii, în Botoşani. Cel mai probabil, când a fost prins de oamenii legii, tânărul se afla într-o stare de teroare, deoarece pe urmele lui se ţineau mai mulţi şoferi cărora le-a lovit maşinile anterior. După ultima tamponare, el a ieşit din maşină, numai în şosete, şi a rupt-o la fugă, fiind prins de către unul dintre şoferii care l-au urmărit, care l-a şi lovit cu pumnul.

Claudiu Roşu, în vârstă de 23 de ani, este din Botoşani şi venise la Iaşi ieri-dimineaţă, la ora 5. Acesta a mers la un prieten, care locuieşte în Leţcani. „Era supărat şi abătut deoarece îl bătuse tatăl său. Tatăl său fusese militar, şi se pensionase de curând. Eu am plecat ulterior la serviciu, iar el a rămas acasă la mine. Ulterior, am fost sunat şi mi s-a spus că Claudiu a făcut accident, după ce a furat maşina unui client de-al meu, din Leţcani. Pur şi simplu a găsit cheile de la maşina Skoda şi s-a urcat la volan. Era desculţ, numai în şosete, atunci când s-a dat jos din maşină şi a fugit, la Gară. Eu îl cunosc pe Claudiu de mult timp, nu este genul să se drogheze, nu a făcut niciodată aşa ceva“, ne-a spus prietenul unde se cazase Claudiu Roşu în noaptea de dinainte de accident.

  

Transportat de către poliţişti la Secţia 2 Gară pentru audieri, băiatul a început să facă scandal, să ţipe la poliţişti. „Ţipa în gura mare că Iliescu a murit, sunt flori pe câmp, şi altele. Era foarte agitat. Sigur era drogat“, ne-a spus unul dintre proprietarii maşinilor lovite.

Oamenii legii au chemat o ambulanţă în sprijin, pentru a-l calma pe tânăr, apoi mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care l-au luat pe sus, l-au calmat şi apoi l-au transportat la Spitalul de Psihiatrie „Socola“, pentru o expertiză.

„Am crezut că leşin când mi-au spus“

Alcooltestul folosit de poliţişti a arătat zero, însă aceştia suspectau că este drogat. Proprietarul maşinii Skoda, făcută praf şi pulbere de Claudiu Roşu în goana sa nebună către Iaşi, spune că i-a venit rău în momentul în care a fost sunat de un apropiat, îngrijorat că trecuse pe lângă maşina acestuia, tamponată şi abandonată pe sensul opus de mers, lângă Autogara Codreanu. „Am crezut că leşin când mi-a spus că maşina mea este la Gară, accidentată. Am fost sunat în jur de ora 11“, a spus proprietarul Skodei furate.

Pentru că efectiv mergea în zigzag, Claudiu Roşu a lovit rând pe rând maşinile, începând de pe drumul european 583, zona dealerului Volkswagen (Sandra Automobile), de la intrarea în Leţcani. Acesta s-a oprit după ce a lovit un BMW în intersecţia de la fosta Billa Gară, al cărui şofer s-a dovedit că era băut. Acesta avea o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, la controlul de rigoare al Poliţiei. După tamponare, Claudiu Roşu a scos capul pe geam pentru a conduce, puţina distanţă cât a mai mers, deoarece parbrizul era foarte fisurat. Apoi a abandonat autoturismul Skoda, după 500 de metri, pe stradă, pe contrasens, în faţă la Autogara Codreanu. A fugit, dar a fost prins de un şofer, un pompier, care îl urmărea încă de la intrarea în Iaşi, fiind unul dintre cei loviţi.

ziarul de iasi

Related posts

ATENŢIE LA PLĂŢILE ONLINE: POLIŢIA IEŞEANĂ RECOMANDĂ!

Redacția

Imagini video care surprind accidentul rutier de vineri seară, soldat cu decesul unui biciclist

Marius Parteni

Scene de o cruzime extremă în Iași! Un adolescent a încercat să asasineze o elevă de 15 ani în plină stradă!

Redacția
Încarcă...