NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Două femei, mamă și fiică, intoxicate cu monoxid de carbon au ajuns la Spitalul Municipal Pașcani

 

În sezonul rece, intoxicaţiile cu monoxid de carbon sunt printre cele mai frecvente urgenţe medicale.  

Două femei din localitatea Soci au ajuns ieri noapte la Spitalul Municipal Pașcani intoxicate cu fum și monoxid de carbon. Victimele, mamă și fiică, în vârstă de 87 de ani și respectiv 46 de ani, au primit îngrijiri medicale. Femeia mai în vârstă prezenta un traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală, după ce a leșinat și a căzut, lovindu-se la cap.Cele două femei au fost transferate la Spitale din Iași.

 Chiar dacă o persoană supravieţuieşte unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, ea poate fi expusă în continuare unor riscuri. Indiferent de severitatea intoxicaţiei cu monoxid de carbon, din cauza lipsei oxigenului, pot să apară complicaţii în timp: pierderi de memorie, crize de tip epileptic, şi altele. De aceea, pacienţilor le sunt recomandate controale neurologice lunare pe o perioadă de un an de la intoxicaţie.

În luna aprilie a acestui an, o tânără mamă în vârstă de 23 de ani din suburbia Sodomeni, împreună cu fiica sa de 4 ani, au fost găsite aproape fără suflare în baia locuinței, de către soțul femeii. Cele două s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar din păcate Gabriela Munteanu a decedat după câteva zile.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Alergia la ambrozie, simptome asemănătoare cu cele COVID-19

Redacția

O comună din Neamț a depășit 10 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Autoritățile au decis carantinarea

Redacția

Stop accidentelor de circulaţie! Acţiune de prevenire marca Crucea Roşie Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site