RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Două decese în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Pașcani

Zi neagră pentru medicii Spitalului Municipal. Două decese s-au înregistrat în Compartimentul de Primiri Urgențe într-o singură zi, la un interval de câteva ore.

Miercuri, 16 octombrie doi pacienți au ajuns în unitatea sanitară în urma unui stop cardio-respirator, însă din păcate în ciuda eforturilor depuse de medici nu s-a mai putut face nimic. Primul caz este al unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Pașcani. Acesta a fost găsit căzut în curtea casei, iar membrii familiei au sunat la 112. O ambulanță l-a transportat la Spitalul Municipal Pașcani, iar după zece minute a intrat în stop cardio-respirator. Medicii din Compartimentul de Primiri Urgențe l-au resuscitat timp de două ore, însă nu au mai putut face nimic, aceștia declarând decesul.  Al doilea bărbat în vârstă de 81 de ani a murit tot în urma unui stop cardio respirator în Compartimentul de Primiri Urgențe. Bătrânul a fost resuscitat de medici, însă nici pentru el nu s-a mai putut face nimic. Respirația și circulatia sângelui prin vase reprezintă cele două funcții vitale ale organismului. Stopul cardio-respirator reprezinta încetarea acestor funcții.Repunerea în activitate sau susținerea respirației și a circulației accidentatului se realizează prin manevrele de resuscitare cardio-respiratorie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

 

 

Related posts

Peste 800.000 de arbori au fost plantați în județ

Redacția

Ieșean fără adăpost, la un pas de moarte după ce a fost lăsat să zacă în curtea magazinului Dedeman la -8 grade Celsius! Zeci de trecători s-au uitat la el și au plecat mai departe!

Redacția

Un bebeluș din județul Iași, născut de două ori în aceeași zi! Cum a fost posibil acest lucru

Redacția
Încarcă...