NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doi tineri din Pașcani au ajuns pe mâinile medicilor județeni după ce au consumat etnobotanice

Sfârșit de weekend pe patul de spital pentru doi tineri care au vrut să testeze senzații tari consumând, declarativ etnobotanice. Din câte se pare, aceștia au consumat subsanțe interzise după care li s-au rău.  

 

Niște pășcăneni au sesizat comportamentul inadecvat al acestora și au solicitat prin apel unic de urgență 112 un echipaj de la Ambulanță. Cei doi au fost transportați de îndată la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, pe secția de Pediatrie, iar în urma investigațiilor s-a decis transferul acestora către Spitalul “Sfânta Maria” din Iași.

  

Încă nu am reușit să vorbim cu ei pentru a vedea motivul pentru care lor li s-a făcut rău. Nu putem spune dacă este vorba despre consum de alcool sau consum de subsanțe interzise sau de altceva. Urmează să vedem care este răspunsul investigațiilor medicale și să vedem ulterior dacă sunt aspecte care țin de institușia noastră, dar deocamdată nu putem spune de unde a survenit acest lucru“, ne-a declarat Mădălin Țăranu, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Astfel, în urma rezultatelor analizelor făcute de către tineri se va decide ce măsuri se impun în astfel de cazuri, iar Poliția va ancheta dacă este de competența lor.

Menționăm faptul că acest consum de substanţe toxice face tot mai multe victime în rândul minorilor. Curiozitatea acestora ajunge să îi doboare şi îi aduce pe patul de spital într-o stare foarte gravă, medicii fiind uneori depăşiţi de situaţie. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Județul Iași: După 50 de zile incidența a coborât sub 3 la mie

Redacția

Angajat al ApaVital depistat pozitiv cu COVID-19. Colegi în izolare, se mai așteaptă alte rezultate!

Marius Parteni

Oficial! Pe 13 aprilie va fi deschis al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site