NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții contradictorii pe modificarea organigramei Casei de Cultură. Trei aleși din PSD nu au votat!

Modificarea organigramei și statului de funcții de la nivelul Casei Municipale de Cultură, prin transformarea unor posturi datorită trecerilor în grad, după cum a explicat directorul instituției, a dat naștere unor discuți astăzi în plenul Consiliului Local. Unii aleși din opoziție, nu au aprobat propunerea executivului.

Transformarea unor funcții, de pe posturi ocupate ca și studii medii, în posturi cu studii superiorare a produs reacția fostului primar Dumitru Pantazi.

“Deci organigrama o facem după își pregătesc oamenii studiile? Postul este de studii medii sau de studii superioare!?”, a întrebat consilierul PSD

Vizat de intervenția fostului edil este Samir Marcu, cel care ocupa până acum postul de referent cultural cu studii medii, iar după votul de astăzi va fi trecut în categoria celor cu studii superioare.

Advertisements
  

Este vorba de o transformare din studii medii, în studii superioare … A abosolvit studiile Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profil umanist, și de asemenea un curs de specializare pentru impresariat artistic”, a explicat Daniela Calistru, directorul Casei Municipale de Cultură “Mihail Sadoveanu Pașcani”.

Pe subiect a intervenit și consilierul Mihai Dediu, tot de la PSD care a întrebat:

Dacă cineva va urma doctoratul, îl transformăm în studii doctorale?“.

Un răspuns scurt a fost oferit și de Irina Jitaru, secretarul general al Primăriei: “Legea permite! Nu obligă, dar permite …”, a subliniat ea.

Primarul municipiului a intervenit și el pe subiect și a susținut că acolo unde legea permite, funcționarii din Primărie ar trebuii susținuți.

Și așa ne confruntăm cu un deficit de personal. Eu spun că acolo unde legea ne permite, trebuie să oferim funcționarului posibilitatea aceasta“, a susținut Marius Pintilie.

Contactată după ședința Consiliului Local de reporterii Actualitatea Tv, Daniela Calistru a explicat cum se face transformarea funcțiilor.

Binențeles că se face prin concurs, pentru că și ridicarea în grad s-a făcut în baza unui concurs. Promovarea nu se face doar pe baza respectivă. Numai că prevederile legii sunt în nota de fundamentare. Deci ideea este că trebuie prin hotărâre de Consiliu Local făcute modificările, chiar dacă noi facem etapele preliminare în cadrul instituției“, a susținut telefonic Daniela Calistru.     

Mai mult ea mai explicat că la nivelul instituției concursurile de promovare au avut loc.

Promovarea este pe baza unui concurs. Concurs care deja a avut loc, așa este hotărârea, prevederile legii. Întâi se face concursul, iar eu abia ulterior trebuie să înaintez ca și instituție către Consiliul Local. Deci promovarea s-a făcut! Documentele sunt la Resurse Umane. Eu ca director am venit să prezint acea documentare, pe baza documentației întocmite de reprezentatul pe Resurse Umane. Concursurile au avut loc, sincer nu am acum în față când, la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, ceva de genul acesta“, a mai susținut Daniela Calistru.

Propunerea de modificare a trecut cu votul a 16 consilieri locali, mai puțin a social-democraților Dumitru Pantazi, Mihai Dediu și Vlad Macovei.

Advertisements

Mai jos aveți atașat documentația care a stat la baza proiectului de hotărâre adoptat astăzi:

https://www.primariapascani.ro/dm_pascani/portal.nsf/10458347CAE4E292C2258902004EEF0E/%24FILE/Pr.%20HCL%20nr.%206.pdf

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fără apă potabilă în localitățile Muncelu de Sus și Mogoșești-Siret

Teona Gherasim

Uite oborul, nu e oborul! Primăria se face că nu ştie cine cultivă porumb pe terenul destinat oborului

Marius Parteni

Șefii Primăriei promit piețe moderne, în timp ce agenții economici trăiesc cu speranța

Răzvan Grecu
Încarcă...