RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Urbanism modifică iniţiativa unui consilier: Taxă fixă și nu licitaţie, în privinţa modului de atribuire a locurilor de parcare

Comisia de Urbanism, din cadrul Consiliului Local, a dat aviz favorabil proiectului propus de către consilierul Marius Pintilie, prin care dorește soluționarea problemei cu locurile de parcare din municipiu.

În proiectul pe care l-a inițiat, consilierul local dorește ca parcările rezidențiale din cartiere să fie scoase la licitație, pentru ca lucrurile să intre în normalitate, așa cum se întâmplă deja în multe din orașele din țară.

Este vorba despre un regulament ce urmează să fie pus în aplicare de către o comisie specială, alcătuită din reprezentanții Primăriei prin Gospodăria Comunală şi Poliția Locală. Aceştia vor trebui să meargă în cartiere pentru a identifica și hașura fiecare loc de parcare din oraș. Ulterior, ar fi recomandat să se organizeze o licitație pentru toți cei care vor să se asigure că au un loc constant în care să-și parcheze mașina.

  

Conform inițiatorului de proiect, suma de la care va porni licitația este de 130 lei/ proprietar, pe un singur loc de parcare. Prioritate vor avea bătrânii și persoanele cu handicap.

Membrii comisiei întrunite astăzi, au dat verde inițiativei, însă i-au transmis consilierului că proiectul poate fi îmbunătățit, mai ales în ceea ce privește impunerea unei taxe fixe, care să nu lase loc conflictelor inerente dintre cetățeni. 

La şedinţa comisiei de astăzi au participat consilierii Vasile Anton, Neculai Enea (ambii din PNL), Adriana Dondaş şi Mihuţ Benone(PSD).  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lacul Peștișorul chiar se modernizează! Consilierii locali au aprobat în unanimitate un împrumut de 25 de milioane de lei

Răzvan Grecu

Primele suprafețe identificate pentru cetățenii care așteaptă teren de la Primăria Pașcani

Marius Parteni

Primarul rupe orașul ca să scape de DNA

Redacția
Încarcă...