NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Din CULISELE invatamantului iesean. Iata cine ar putea deveni noul SEF al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi

Avand in vedere ca, prof. dr. Camelia Gavrila – actualul sef al Inspectoratului Scolar Judetean – este primul nume pe lista Partidului Social Democrat la Camera Deputatilor pentru alegerile parlamentare (programate pentru 11 decembrie 2016 – n.r.), aceasta va intra in concediu! 

Totul pentru a respecta legislatia in vigoare si pentru a evita orice situatie legata de incompatibilitate. Pe de alta parte, avand in vedere ca, cel mai probabil, aceasta va ajunge in Parlament, se pune problema legata de persoana care va ocupa fotoliu de sef al Inspectoratului Scolar. In acest context, trei persoane se afla pe lista restransa a cadrelor didactice care ar putea ajunge pe aceasta pozitie: Genoveva Farcas, Bogdan Barzoi, respectiv Mihaela Tura.
 

 

  

Schimbare de stafeta la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. Concret, dupa aproape patru ani de conducere a celei mai importante institutii decizionale de invatamant preuniversitar de pe plan local, prof. dr. Camelia Gavrilaare cele mai mari sanse in a devenit membru al Parlamentului Romaniei. De precizat ca, aceasta se afla la finalizarea celui de-al III-lea mandat la sefia ISJ. Astfel, Gavrila este primul nume pe lista Partidului Social Democrat (PSD) la Camera Deputatilor pentru alegerile parlamentare (programate pentru 11 decembrie 2016 – n.r.). In acest context, aceasta va intra in concediu! Totul pentru a respecta legislatia in vigoare si pentru a evita orice situatie legata de incompatibilitate. 

Mai departe, avand in vedere ca, cel mai probabil, aceasta va ajunge in Parlament, se pune problema legata de persoana care va ocupa fotoliu de sef al Inspectoratului Scolar. Trei persoane se afla pe lista restransa a cadrelor didactice care ar putea ajunge pe aceasta pozitie: Genoveva Farcas, Bogdan Barzoi, respectiv Mihaela Tura. Surse din cadrul Inspectoratului Scolar dezvaluie ca, cele mai mari sanse pentru a deveni inspector general le are Farcas. Numele cel mai adesea vehiculat la conducerea ISJ este cel al Genovevei Farcas, asta pentru ca are cel mai bun CV si are inclusiv titlul de doctor. 

Mai departe, profesorul Barzoi a refuzat sa ajunga pe aceasta functie, asta la acest moment, iar doamna Tura Mihaela este extrem de multumita de faptul ca a luat concursul pentru postul de inspector general adjunct. De reamintit ca, anul acesta prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas a ocupat pentru mai bine de o luna postul deinspector scolar general adjunct în cadrul ISJ, prin detasare în interesul învatamântului. La acel moment, Farcas anunta ca se va apleca asupra inspectiei scolare, proces pe care il vede organic legat de cresterea calitatii serviciilor educationale pe care le ofera scoala elevului, prin raportare la cel putin doua perspective: asigurarea accesului elevilor în învatamântul obligatoriu, prin monitorizarea fenomenului de absenteism scolar si abandon, începând cu clasele primare si pâna la sfârsitul scolaritatii obligatorii, simultan cu implementarea unor strategii de diminuare a acestor situatii. 

 

De precizat ca, aceasta este absolventa a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi – Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatie si este doctor în Stiintele Educatiei, cu teza intitulata “Formarea autonomiei personale si sociale a prescolarului”, sustinuta în martie 2010. Totodata, pana la organizarea concursului de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), noul inspector general va fi numit prin delegatie in interesul invatamantului. 

Sursa: bzi.ro

Advertisements

Related posts

Unirea Principatelor sărbătorită la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Ema Roman

O nouă șansă pentru admiterea 2018 în liceele din județul Iași. Peste cinci sute de locuri libere

Redacția

Specialii de Paşcani, locul I la concursul “Carnavalul Toamnei” din Târgu Frumos

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site