RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dilema Rusiei: Între a-şi apăra frontiera şi a înainta în Donbas

Armata rusă este împărţită între apărarea frontierei sale, care s-a dovedit extrem de vulnerabilă la incursiunile inamice, şi înaintarea în Donbas, unde unităţile cecene i-au înlocuit pe mercenarii grupului Wagner, scrie duminică agenţia EFE, citată de Agerpres.

Război în Ucraina: steag rusesc arborat de forțele rusești în MariupolFoto: AP / AP / Profimedia

Regiunea Belgorod, cea mai slabă verigă de la graniţă, deoarece împarte 540 de kilometri cu regiunile ucrainene Lugansk, Harkov şi Sumî, a fost atacată neîntrerupt în ultimele două săptămâni, fără ca, aparent, Kremlinul să poată face nimic pentru a împiedica acest lucru.

  

Între timp, Kievul spune că totul este pregătit pentru a lansa contraofensiva, al cărei prim pas ar fi tocmai acela de a forţa Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina pentru a-şi proteja teritoriul.

Belgorod, prima linie a frontului

Belgorodul deja nu mai reprezintă spatele frontului, ci prima linie a acestuia. Guvernatorul său, Viaceslav Gladkov, îi informează pe ruşi şi pe restul lumii de pe canalul său Telegram despre bombardamentele zilnice, care au făcut şapte morţi în rândul civililor vineri şi sâmbătă.

„Ascultaţi de autorităţi şi părăsiţi-vă temporar casele pentru a păstra cel mai important lucru,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rafila (PSD), despre afirmaţia lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane: E o propunere care poate fi discutată

Redacția

A căzut cu mașina într-o râpă și a rănit doi copii. Autorităților le-a spus inițial că ”s-au lovit cu bicicleta”

Redacția

Iohannis, întrevedere cu ambasadorii ţărilor UE, la finalul preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii. Situaţia economică şi securitatea, în discuţie

Redacția
Încarcă...