RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dictatura amenzii aplicată celui care își plătește corect taxele

Într-un articol din anul 2022 am spus că dreptul statului de a încasa taxele și impozitele prevăzute de lege este unul fundamental și trebuie întărit, toți contribuabilii trebuie să își plătească corect taxele prevăzute de lege.

Întrebarea de astăzi după 2 ani de modificări normative este dacă un contribuabil ar trebui să accepte să fie pedepsit pentru că și-a plătit corect taxele, dar nu a îndeplinit toate procedurile declarative ale sistemului nostru fiscal din ce în ce mai agresiv, perfid construit?

Suntem nedumeriți de ce statul pedepsește un contribuabil ce și-a plătit taxele așa cum sunt prevăzute de lege permițând sancțiuni după ce bugetul este alimentat?

Vă propun să analizăm o speță ce are la bază o situație reală, să vedem cât de riscant și costisitor este să îți plătești legal taxele. Să vedem ce poate pății un contribuabil corect din cauza unei legislații absurde, în mare parte inutilă, construită de la prezumția de vinovăție a legiuitorului ce nu are experiență practică.

  

Societatea JALE ÎN BUGET SRL este o persoană juridică română înființată conform legii societăților, având calitate de contribuabil mijlociu. Aceasta este plătitoare de impozit pe profit și TVA.  Aceasta vinde în luna iunie 2024,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Drumul care duce către zona turistică „Vălul Miresei” din judeţul Cluj, surpat din cauza ploilor. Autorităţile intervin pentru evacuarea a circa 100 de turişti

Redacția

Parlamentul rus îi cere lui Vladimir Putin să recunoască independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Redacția

Cine sunt candidații Alianței PSD-PNL la primăriile din București

Redacția
Încarcă...