RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinsecția doar pe spațiile verzi și lacuri. Vicele militează pentru înființarea Asociațiilor de Proprietari

Campania de dezinsecție și deratizare anunțată de Primărie nu va cuprinde și subsolurile blocurilor din municipiu. Viceprimarul Vasile Axinte a anunțat astăzi că această acțiune nu poate viza și proprietățile cetățenilor, în speță subsolurile blocurilor, așa cum și-ar fi dorit aceștia. De săptămâna viitoare va începe dezinsecția municipiului, care va viza spațiile verzi, lacurile și mlaștinile din oraș și suburbii. Șefii Primăriei s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții firmei ce se ocupă de deratizare și au stabilit calendarul de acțiune.

„Din păcate nu putem face deratizare în subsolurile blocurilor. Nu este posibil, deoarece vorbim de proprietățile oamenilor. Noi ne-am dorit mult acest lucru”, ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul Municipiului. Pentru această acțiune din bugetul local se vor cheltui 155.000 lei. Viceprimarul a menționat că banii sunt prevăzuți în buget, dar nu și în cash, astfel că lucrarea va fi efectuată pe datorie. Cu acest prilej Vasile Axinte a transmis și un mesaj cetățenilor. El îi îndeamnă să înființeze Asociații de Proprietari, acolo unde nu există, pentru ca problemele să fie rezolvate.

„Oamenii sunt proprietari pe bunurile lor. Funcționând aceste asociații problemele se vor rezolva mai ușor. De exemplu în cazul deratizării, noi ca Primărie îi putem ajuta să identifice firma, cum să încheie contractele, dar plata se face din banii oamenilor. Pot fi rezolvate și problema pierderilor din subsoluri”, a explicat viceprimarul.

  

Tot el a mai spus că pe viitor Primăria va organiza cursuri pentru administratori.      

Citește și:{loadposition articlescategoryload}

Related posts

O convocare pierdută, o hotărâre retroactivă și o decizie curioasă a Irinei Jitaru ar putea duce la anularea hotărârii majorării salariilor angajaților Primăriei Municipiului Pașcani

Răzvan Grecu

Regulamentul pentru atestarea persoanelor fizice în vederea dobândirii calității de administrator de condominii

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani, mesaj important pentru proprietarii de terenuri, vizate de investițiile A7 și A8!

Marius Parteni
Încarcă...