NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Dezbatere despre violența domestică, moderată de Gianina Corondan, la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”


La Pașcani  a avut loc astăzi o dezbatere cu tema “Serbările normalităţii – celebrarea unei normalităţi care exclude şi condamnă violenţa domestică, traficul de persoane şi lipsa egalităţii de şanse”, moderator fiind Gianina Corondan. Evenimentul a fost găzduit de
Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu”.

 

 Pe scenă, alături de Gianina Corondan, au susținut alocuțiuni reprezentanți locali: Ruxandra Filipescu-psiholog, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, Simona Elena Isticioaia, agent Proximitate, Poliția Pașcani, Vasilica Dimitriu-consilier educativ, Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Mihaela Anușca-director adjunct Liceul Miron Costin, preot Ioan Daniel-reprezentant Protopopiat Pașcani, Mihaela Junca-inspector Asistență Comunitară, Primăria Municipiului Pașcani, comisar șef Vasile Dron-Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane. Prezentarea proiectului a fost făcută de George Dumitrescu, reprezentant Agentia Națională pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați (ANES).
A urmat apoi o vizionare de film privind fenomenul violenţei domestice, iar evenimentul s-a încheiat cu o dezbatere cu publicul pe marginea filmului vizionat.

 „Ideea a venit în întâmpinarea unei dorințe nespuse pe care toți românii o au de a se schimba ceva în mentalitatea noastră. Să fim sinceri cu noi înșine, poate ne ridicăm vocea prea mult uneori. Suntem un popor destul de pătimaș, dar am putea folosi energia pentru atâtea locuri bune, Când au venit cei de la Ministerul Muncii și de la Agentia Națională pentru Egalitate de Șanse cu propunerea de a mă implica și eu în aceste dezbateri, care se fac în multe orașe ale țării, mi-a plăcut subiectul și am zis că poate e felul meu de a interveni în schimbare”, a declarat Gianina Corondan.  

 Astfel de evenimente au ca scop conștientizarea, la nivel local, a principiilor egalității de șanse și a problemelor violenței domestice și a traficului de persoane.

Obiectivul general al acestui proiect este de a dezvolta măsuri integrate de abordare sistemică și națională de prevenire și combatere a violenței domestice, discriminării de gen și traficului de persoane.  

 Tot în cadrul Serbărilor Normalităţii, sâmbătă 28 noiembrie, începând cu ora 11:00,  pe stadionul CSM Pașcani va fi o zi dedicată eradicării violenței domestice, a lipsei de egalitate de șanse și a traficului de ființe umane. Va fi un eveniment plin de momente dedicate celor mici, activități, dezbateri, concursuri și karaoke pentru toate vârstele, alături de Dan Fințescu,.

 Începând cu ora 18.00 pășcănenii sunt invitați pentru a sărbători normalitatea, alături de Raluka și Alessia care vor susține un concert.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Piața Casei de Cultură găzduiește târgul „Meșterilor Populari”. Pasionații sunt așteptați să viziteze standurile

Redacția

ANAF face o schimbare importantă, la final de 2016. Românii riscă penalităţi grave

Redacția

Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși, ediția a V-a. Ruby, Lora, ADDA, Andreea Bănică, Fuego și SPECTACOL DE AVIAȚIE (DOC)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site