RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezastru la capitolul investițiilor pe anul 2019 în Pașcani! Pantazi a ratat cele mai importante investiții! Rățoi îi cere demisia!

Anul 2019 a fost unul cu slabe rezultate la capitolul investițiilor în municipiul Pașcani. Deși la începutul anului, obiectivele propuse pentru a fi realizate erau multe, la finele acestuia ele sunt foarte mici.

Amenajarea unui nou cimitir, reabilitarea și modernizarea Pieței din zona Vale, realizarea unor documentații privind reabilitarea mai multor străzi din Pașcani, inclusiv cartierul Aerodrom, înființarea unui post de transformare în aceleași cartiere, reabilitarea și modernizarea iluminatului public, amenajarea unui patinoar în zona lacului Peștișorul, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, plus multe altele au fost propunerile aprobate de aleșii locali, dar care la final de 2019 nu au prins contur.

La 6 ani de la aderarea la ARSACIS și delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital,la Pașcani nu s-a făcut nicio investiție din bani europeni pentru a moderniza și extinde rețelele de canalizare și aducțiune cu apă.

Realitatea nu l-a împiedicat însă pe primarul Dumitru Pantazi să se laude la final de an că a reușit să mențină echilibrul bugetar și că  a semnat contracte pentru finanțarea cu bani europeni a u nproiecte. De altfel, această realizarea s-a simțit imediat în buzunarele edilului, care și-a majorat cu 25% indemnizația, deși în teren lucrările nu au început încă.

  

„A trecut un an de zile. Un an cu greutăți, cu lucruri mai ușoare, cu aspecte mai grele. În primul rând, în acest an bugetar am reușit să ținem în echilibru bugetul astfel încât am asigurat componenta de funcționare și excedentul pe care l-am avut inițial să-l folosim pentru investiții. Am semnat contracte pe fonduri europene, suntem la numărul 7. Am semnat contractul de lucrări pentru cele 6 străzi și avem documenția depusă la FDI. Sperăm ca acel fond de dezvoltare să nu fie desființat. Suntem în faza de semnare de contract lucrări la strada Vasile Alecsandri, iar pe POIM din discuțiile purtate cu directorul de la ApaVital s-ar părea că în luna ianuarie se va semna contractul de finanțare, iar suma alocată municipiului Pașcani va crește de la 13 milioane la 16. Sperăm ca anul viitor să începem lucrările și pe POIM”, au fost realizările reținute de primarul Dumitru Pantazi pentru anul 2019.

Cât despre nerealizări, primarul Dumitru Pantazi a notat atât amenajarea noului cimitir, cât și a pieței din zona vale, dar și a terenurilor de sport.

„Sigur, ca neîmpliniri, nu am reușit să parcurgem procedura de achiziții pentru  cimitir, pentru piață, pentru terenurile de sport. Nu am reușit în totalitate să recuperăm din restanțele de la taxele și impozitele locale, dar prin acea rectificare s-a echilibrat bugetul Consiliului Local, chiar dacă inițial la începutul anului am pornit cu un oarecare deficit”, și-a făcut autocritica primarul Dumitru Pantazi.

Această declarație a fost criticată de coordonatorul zonal al Pro România, Cristian Rățoi. Acesta i-a c ceruerut primarului și celorlalți aleși locali demisia pentru obiectivele ratate în 2019.

Ne mirăm că primarul are un tupeu fantastic să declare în mass media locală (post de televiziune și ziar local) că ,,2019 a fost un an de provocări, însă acest fapt nu a oprit ca Municipiul Pașcani să se dezvolte în continuare, iar în ultimii ani investițiile realizate au schimbat aspectul orașului”!!!!!!!!!Cred că boala de care suferiți e gravă. Unde vedeți domnule primar investiții în oraș? Poate ați investit dumneavoastră si ați mai cumpărat ceva fără să știe pășcănenii.Treziți-vă nu mai visați frumos…… noi (păscanenii) trăim un adevărat COȘMAR.Își propune ca în 2020 să continuie ,, cu alte investiții importante, aici vorbesc despre realizarea cimitirului, modernizarea Pieței din Zona Vale, continuarea programului de asfaltate, ………”În opt ani câte uliți ați asfaltat, ca să luați ochii la oameni? Vorbiți de piață dar știți că orașul are două?Măcar știți care sunt în mare problemele unui municipiu? Spuneți că anul 2020 sa le aducă oamenilor fericire? Câți investitori ați atras în oraș pentru crearea de lucruri de muncă? Și vorbiți de fericire?Vorbiți de aducțiuni de apă, gaz și canalizări? Știți cum arată o rețea de canalizare? Spunețile celor din Lunca, Blăgești, Gîștești, Boșteni și Sodomeni cât și celor din oraș care nu au.V-aș sugera pe viitor sa fiți realist și în loc de,, Bilanțul primarului …..” Sa scrieți ,,Demisia primarului…….în urma unui bilanț DEZASTRUOS din ultimii 8 ani”

Related posts

Primăria Pașcani a repartizat patru autorizații taxi

Redacția

Încă un an fără marcaje rutiere pe DJ 208, de la Mircești – Pașcani – Lespezi

Marius Parteni

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, cum ne speriase Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Redacția
Încarcă...