Conservele de somon reprezintă un muzeu accidental de istorie naturală, cu decenii de ecologie marină din Alaska conservate în saramură și staniol.
Paraziții ne pot spune multe despre un ecosistem, deoarece de obicei sunt implicați în activitatea mai multor specii. Însă, cu excepția cazului în care provoacă probleme majore oamenilor, nu le-am acordat prea multă atenție.
Aceasta este o problemă pentru ecologiștii paraziți, precum Natalie Mastick și Chelsea Wood de la Universitatea din Washington, care au căutat o modalitate de a urmări retroactiv efectele paraziților asupra mamiferelor marine din Pacificul de Nord-Vest, scrie ScienceAlert.
Prin urmare, atunci când Wood a primit un telefon de la Seafood Products Association din Seattle, întrebând-o dacă ar fi interesată să le ia conservele de somon vechi, expirate și prăfuite, datând din anii 1970, răspunsul ei a fost, fără echivoc, da.
Cutiile fuseseră puse deoparte timp de zeci de ani, ca parte a procesului de control al calității al asociației, dar în mâinile ecologiștilor, acestea au devenit o arhivă de specimene excelent conservate; nu de somon, ci de viermi.
Deși ideea de a găsi viermi în conservele de pește este puțin dezgustătoare,
» Citește continuarea pe pagina autorului