RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Demonstrațiile din Kenya: Președintele Ruto promite măsuri ferme împotriva „anarhiei”

Sursa foto: Facebook / William Ruto

Președintele Kenyei s-a angajat marți să reprime cu fermitate „violența și anarhia” în urma manifestațiilor împotriva planurilor fiscale ale guvernului său, marcate de cel puțin 5 morți, potrivit ONG-urilor, și de o intruziune a protestatarilor în parlament, transmite AFP.

„Vom răspunde pe deplin, eficient și rapid la evenimentele perfide de astăzi”, a declarat William Ruto în cadrul unui briefing de presă în capitala Nairobi.

  

Acest a afirmat că securitatea familiilor și a proprietăților este cea mai mare prioritate a sa, în timp ce protestele violente continuă în țară.

„În timp ce poporul kenyan se duce la culcare, vă asigur că securitatea dumneavoastră, a familiilor și a proprietăților dumneavoastră rămâne prioritatea mea absolută”, a declarat el marți într-un discurs adresat națiunii.

El a numit protestele un „atac fără precedent asupra instituțiilor de integritate și exprimarea legitimă a drepturilor și libertăților fundamentale de întrunire, demonstrație, pichetare și petiționare a autorităților publice, de către o parte a cetățenilor care respectă legea”.

Ruto a adăugat că „Republica Kenya a fost infiltrată ș

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, despre Ciucă: Simt că tragem amândoi la aceeaşi căruţă. Sperăm ca această nouă poziţie pe care o să o aibă domnul Ciucă să nu ne strice acest climat de construcţie pe care l-am avut până acum

Redacția

Care este diferența dintre o încetare a focului și o pauză?

Redacția

FOTO Coregrafia care a încins spiritele – Mesajul fanilor de la Steaua Roșie Belgrad, înțeles ca unul pro Rusia

Redacția
Încarcă...