NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Debranșările ilegale vor fi pedepsite conform legii. Află ce condiții impune RAGCL!

Conducerea RAGCL atenționează cetățenii care intenționează să se debranșeze ilegal, că vor răspunde în fața legii pentru faptele lor.

Se pare că toți mai mulți proprietari aleg varianta centralelor de apartament și cer astfel, să fie debranșați de la sistemul centralizat de încălzire. Numai în acest an, regia de termoficare a înregistrat 80 de cereri de debranșare, dintre care doar 28 au primit aprobare.

Conform reprezentanților RAGCL, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii pentru a le fi aprobată cererea de debranșare sunt următoarele: „Dacă mai mult de jumătate din proprietarii unei scări sunt debranșați, dacă sunt achitate toate debitele la zi, dacă debranșarea se face cu personalul calificat al regiei și dacă există un acord scris al tuturor vecinilor de apartament, atunci noi procedăm la debranșarea acelui apartament”, a declarat Gelu Nedelcu, directorul regiei de termoficare Pașcani.

  

În cazul în care  proprietarii nu îndeplinesc aceste condiții dar aleg totuși să se debranșeze, o fac strict pe răspunderea lor. O astfel de situație în afara legii s-a petrecut la blocul C19, unde s-a debranșat întreaga scară, prin tăierea instalațiilor, motiv pentru care, Poliția Locală cercetează speța.

 „Cele mai multe sunt debranșări ilegale iar noi suntem nevoiți să anunțăm Consiliul Local care va face verificări, alături de Poliția Locală. Aceștia fac verificări și pot pune amenzi între 500-1000 lei, obligând proprietarul să refacă instalațiile, așa cum au fost înaintea debranșării. Avem și situații în afara legii, la blocul C19 unde s-a debranșat întreaga scară tăind instalațiile nostre, lucru care este fapt penal. Am făcut pângere la Poliție și aștepăm să vedem ce se va întâmpla”, a mai adăugat directorul RAGCL. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bodoașcă îl acuză pe Pantazi de minciună pe tema taxei de salubrizare! Liberalul consideră că aceasta este „o cămătărie”și că primarul se comportă ca un „cămătar” cu agenții economici!

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi creează concurență între societățile din subordinea Consiliului Local: Prest Serv Apa va citi apometrele din casele pășcănenilor contra cost!

Răzvan Grecu

Tăcere din partea ApaVital legat de întreruperile dese ale apei la Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site