NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De duminică, 25 octombrie, dormim o oră în plus dimineaţa


În ultima duminică din luna octombrie (25 octombrie) vom câştiga o oră de somn. România trece la ORA DE IARNĂ, aşa că ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.

Trecerea la ora de iarna 2015 se face in noaptea dintre 24 octombrie si 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

In fiecare primavara, mai precis in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, trecem la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile. In schimb, odata cu instalarea toamnei, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii octombrie, se revine la ora normala.

  

In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

ȘEDINȚĂ DE CL RĂCHITENI 15 Decembrie 2016 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Aleșii locali au adoptat ieri noua taxă de salubritate! Persoanele juridice vor plăti și la numărul de angajați și la suprafața pe care o are afacerea!

Răzvan Grecu

Sindicaliștii de la PSA au avut dreptate: sunt în pericol de a rămâne fără loc de muncă și fără salarii compensatorii! Primarul Pantazi a propus spre aprobare un document ce dă liber la disponibilizări!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site