RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce sunt speciali oamenii care vorbesc mai multe limbi?

Un nou studiu efectuat pe persoane care vorbesc mai multe limbi străine a descoperit că există ceva special în ceea ce privește modul în care creierul procesează limba maternă.

În creierul acestor poligloți – persoane care vorbesc cinci sau mai multe limbi – aceleași regiuni lingvistice se aprind atunci când ascultă oricare dintre limbile pe care le vorbesc. În general, această rețea răspunde mai puternic la limbile în care vorbitorul este mai priceput, cu o singură excepție notabilă: limba maternă a vorbitorului. Atunci când ascultă limba maternă, activitatea rețelei lingvistice scade semnificativ.

Descoperirile sugerează că există ceva unic în legătură cu prima limbă pe care o dobândește cineva, ceea ce permite creierului să o proceseze cu un efort minim, spun cercetătorii.

,,Ceva o face să fie puțin mai ușor de procesat și se înregistrează o scădere a activității pentru limba maternă în comparație cu alte limbi pe care le vorbești în mod competent”, spune Evelina Fedorenko, profesor asociat de neuroștiințe la MIT, membru al Institutului McGovern pentru cercetarea creierului din cadrul MIT și autor principal al studiului.

  

Saima Malik-Moraleda, o studentă absolventă în cadrul programului de bioștiință și tehnologie a vorbirii și auzului de la Universitatea Harvard,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Danemarca susține aderarea României la Schengen

Redacția

Concluziile lui Carlo Ancelotti după eșecul rușinos suferit de Real Madrid la Girona

Redacția

PSD: Drulă știa că Blue Air moare din 2021

Redacția
Încarcă...