RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EconomieNațional

De ce nu funcționează portul USB la laptop?

Gadgeturile portabile sunt dispozitive convenabile și compacte pe care le puteți lua cu voi oriunde. Stocarea externă a informațiilor și posibilitatea de a lucra pe diferite dispozitive cu aceleași date sunt avantajele oferite de dispozitivele USB. Totuși, nefuncționalitatea porturilor USB poate deveni o adevărată problemă pentru utilizatori.

Cauzele nefuncționalității

Experții in reparatii laptop de la https://misterfix.ro/iasi au analizat cauzele. Acest lucru se întâmplă cel mai des atunci când dispozitivele sunt conectate și deconectate repetat fără întrerupere. În acest scenariu, portul poate “îngheța”, devenind non-receptiv și neadecvat. În acest moment, nu se poate conecta și utiliza dispozitivul prin porturi.

  

Cauzele acestei situații pot include:

  • Configurația BIOS-ului.
  • Driverele plăcii de bază.
  • Probleme cu sistemul de operare Windows.
  • Să analizăm fiecare dintre aceste variante mai detaliat și să discutăm despre modurile de rezolvare pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a porturilor.

Sfaturi pentru remediere

  • Verificarea BIOS-ului
  • În primul rând, verificați dacă controlerele USB nu sunt dezactivate în mod neintenționat. Acestea pot fi dezactivate în mod automat. În acest caz, nu este nevoie de reparații, trebuie doar să activați controlerul.

Pentru a activa controlerul:

  1. În timpul pornirii sistemului de operare, apăsați în mod repetat tasta funcțională responsabilă pentru accesarea BIOS-ului pe laptopul dvs. Această tastă poate fi F2, Del sau alta.
  2. După ce ați reușit să accesați cu succes BIOS-ul, căutați meniul “Advanced” sau “Integrated Peripherals”, în funcție de versiunea acestuia.
  3. Alegeți “USB Configuration”.
  4. În acest meniu, setați parametrul “USB Controller” la “Enabled”.
  5. Salvați noua configurație.

Astfel, portul va redeveni funcțional.

Dispozitivele defecte pot provoca, de asemenea, probleme cu controlerele. Verificați funcționarea mouse-ului, tastaturii și a dispozitivelor USB. Conectați un dispozitiv funcțional și testați porturile. Dacă problema este rezolvată, atunci defectul se află în dispozitiv, nu în porturi.

Driverele depășite ale chipsetului plăcii de bază pot, de asemenea, provoca nefuncționalitatea porturilor. În acest caz, se recomandă descărcarea driverelor actualizate din surse de încredere. Cu toate acestea, dacă nu ați mai efectuat niciodată această procedură, este mai bine să încredințați această sarcină profesioniștilor din centrele de service. În caz contrar, există riscul de a descărca fișiere infectate și de a contracta un virus de pe internet.

Related posts

Problematica angajărilor la stat: Guvernul una spune, alta face. Cum e pregătit terenul pentru concursuri-fulger

Redacția

Constanţa: Agentul care a accidentat un pieton la Caracal, fiind băut şi drogat, dat afară din Poliţie

Redacția

“Moștenitorii României muzicale”. Recital susținut de pianistul Cristian Sandrin

Redacția
Încarcă...