RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

„Daruri alese” oferite de copiii talentați, prezenți astăzi la un concurs desfășurat la Protopopiatul Pașcani

Astăzi, începând cu ora 14.00, la Protopopiatul Pașcani a avut loc un concurs de celebrare a perioadei pascale, în care copiii pășcăneni, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, și-au putut demonstra talentele. 

 

Evenimentul, desfășurat la inițiativa Patriarhiei Române, a cuprins 3 secțiuni diferite: recitare de poezii cu caracter religios, patriotic sau aparținând literaturii universale, intonarea unui cântec religios, adecvat perioadei Triodului sau celei Pascale, patriotic sau popular, citirea unui text cu caracter religios, popular sau aparținând literaturii culte românești.

  

Din cei peste 50 de copii, comisia a desemnat 3 câștigători care vor merge mai departe la etapa de nivel mitropolitan. 

Părintele protopop Pavel Postolache a ținut să mulțumească în mod deosebit grupului de copiii din Miroslovești, satul său natal, care au cântat cântecul religios „Blândul Păstor”. 

,,Multumim copiilor de la Miroslovești pentru păstrarea tradiției frumoase a cântecului românesc și văd că au păstrat și aceleași costume populare frumoase care erau și pe vremea mea”, a comentat părintele protopop, Pavel Postolache. 

Related posts

Pașcaniul a pierdut 1,7 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public! Nedepunerea unor declarații la AFM, timp de 5 ani de zile, cauza acestui eșec!

Răzvan Grecu

Cele mai urâte orașe din România. Ce zic românii pe rețelele sociale despre acestea

Redacția

Primăria amendată pentru modul cum a realizat CLP Ecoserv SRL deszăpezirea

Marius Parteni
Încarcă...