RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Dan Barna (USR) vrea ca persoanele care nu s-au vaccinat să aibă parte de restricţii! Ar trebui interzise în anumite spaţii

Liderul USR a vorbit, în direct la o emisiune tv despre persoanele nevaccinate. Dan Barna consideră că cei care nu doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 ar trebui să aibă parte de mai multe restricţii comparativ cu persoanele care s-au vaccinat. Una dintre restricţii este interzicerea accesului în anumite spaţii.

Declaraţia vine la doar o zi după ce premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că medicii nu vor fi obligaţi să se vaccineze dar cei care nu doresc imunizarea o să îşi plătească din propriul buzunar testarea.

Dan Barna (USR) vrea restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat

Într-o declaraţie făcută la Digi24, Dan Barna a menţionat faptul că persoanele care refuză să se vaccineze ar trebui să aibă mai puţine privilegii decât cele care s-au vaccinat. Așadar, accesul în anumite împrejurări ar putea fi restricţionat, iar criteriul principal ar fi vaccinarea.

”Am spus că susțin implementarea unor măsuri mai ferme pentru că dacă ne uităm ce se întâmplă în alte țări, spre exemplu în Franța, în ziua în care au anunțat că medicii vor fi obligați să se vaccineze și va fi condiționată intrarea în anumite spații, concerte, baruri, restaurante cu obigativitatea vaccinări, 1.000.000 de francezi s-au vaccinat, ceea ce arată că sunt 30% care s-au vaccinat, mai sunt 30% care vor să se vaccineze dar care din diverse motive, nu s-au vaccinat, exact asta dovedește măsură din Franța și vedem că și Grecia merge pe aceleași măsuri. În momentul în care ți se spune că vei avea dificultăți, costuri pentru a accesa anumite servicii publice dacă nu ai vaccinare, oamenii se vor duce să se vaccineze”, a declarat Dan Barna la Digi24.

  

Jurnalistul digi24 l-a întrebat pe Dan Barna dacă s-a gândit ce fel de restricţii ar putea apărea pentru persoanele care refuză să se vaccineze. Liderul USR consideră că un prim pas ar fi interzicerea participării la diverse evenimente dar şi intrarea în anumite localuri:

”Exact genul ăsta de măsuri în care în anumite localuri sau la anumite spectacole să fie condiționat de existența vaccinului.

S-a verbalizat o altă măsură în care costul testului pentru cei care nu doresc să se vaccineze, să fie achitat de către aceștia în mod repetat ori de câte ori au nevoie de acest test”, a explicat vicepremierul.

Accesul în restaurante ar trebui să se facă doar pe baza unui certificat verde

În încheiere, liderul USR a menţionat faptul că nu ar fi greșit dacă România va aborda modelul impus de președintele Frantei care a declarat că din toamnă, accesul în restaurante ar putea să se facă doar pe baza certificatului verde:

”Este o chestiune de cost de oportunitate, în România, oamenii pot să aleagă să nu se vaccineze din diferite motive, ok, statul spune pentru protecția noastră că și comunitate, că și grup mare de oameni care nu vrem să avem costuri înfiorătoare, vieți pierdute pentru că câțiva dintre noi consideră că viață lor este mai importantă decât a semenilor lor și nu vor să contribuie la protejarea comună care vine prin vaccinare, asta presupune un cost, o limitare în niște zone, fiecare își asumă niște decizii, dar ideea că toată comunitatea trebuie să stă la dispoziția unor oameni, aici avem o problemă”, a mai spus Barna.

De altfel, în spațiul public au apărut numeroase controverse legate de eventuala obligare a medicilor să se vaccinate. În timp ce premierul Florin Cîțu consideră că nu ar trebui să existe o asemenea procedură, unii medici mentionează faptul că le-ar trebui restras dreptul de practică persoanelor care nu doresc să se imunizeze.

digi24

Related posts

Pulsoximetrele, la mare căutare

Redacția

Legumele verzi, aliatul tău de încredere în dieta pentru ficatul gras

Redacția

Asistenţă medicală în zonele cu inundaţii

Redacția
Încarcă...